Στην ελληνική Βουλή η συμφωνία Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Κατατέθηκαν τη Δευτέρα 5/9 για κύρωση και από την Ελληνική Βουλή οι συνθήκες με τις οποίες η Φινλανδία και Η Σουηδία θα μπουν στο ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι η συμφωνία που είχε γίνει το 1991 όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου προέβλεπε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα επεκταθεί προς Ανατολάς πέραν του ποταμού Έλβα.

Η συμφωνία αυτή παραβιάστηκε βάναυσα και είναι πολλές οι χώρες που έχουν ενταχθεί στο ΝΑΤΟ από το 1991 και μετά όπως φαίνεται στους δύο χάρτες που δημοσιεύουμε.

Σήμερα ο κλοιός του ΝΑΤΟ γύρω από τη Ρωσία σφίγγει ακόμη περισσότερο με την ένταξη σ’ αυτό της Σουηδίας και ιδιαίτερα της Φινλανδίας που απέχει μια ανάσα από την αυλή της Μόσχας.

Το ίδιο επιχείρησαν οι Αμερικανοί με τους Ευρωπαίους συμμάχους τους να γίνει και με την Ουκρανία και αυτό ήταν που πυροδότησε την έκρηξη εκ μέρους της Ρωσίας και τον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας.

Θα πρέπει κάποια στιγμή όλοι και ιδιαίτερα οι Ευρωπαϊκές χώρες να σταματήσουν την αντιρωσική υστερία να αποδεχθούν ότι ο ηθικός αυτουργός του πολέμου είναι οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και οι Ευρωπαίοι τους σύμμαχοι.

Μετά από επτά μήνες πολέμου η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει, ο τερματισμός του πολέμου και η ειρήνη σταθερά απομακρύνονται. Η αποδοχή της θέσης για μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να αποτελέσει μια κίνηση για αποκλιμάκωση του πολέμου και το ξεκίνημα διαπραγματεύσεων για τον τερματισμό του.