Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει περισσότερο τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ

  • Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη με τους απαράδεκτους χειρισμούς της, εμπλέκει περισσότερο τη χώρα στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ.
  • Μετά τους χειρισμούς με το ιρανικό πλοίο στην Εύβοια, στέλνει και τεθωρακισμένα στην Ουκρανία.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στον πόλεμο στην Ουκρανία, η υποτελής στάση του στις επιλογές των ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μετά την σύλληψη στην Κάρυστο πλοίου Ιρανικών συμφερόντων και κατάσχεση του φορτίου του έπειτα από αμερικανική παρέμβαση, που είχε ως αποτέλεσμα, την κατάληψη δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων στον περσικό κόλπο και τον κίνδυνο για την ασφαλή πορεία των άλλων 17 με τεράστιες συνέπειες στη ζωή των ναυτικών αλλά και στην οικονομία, έκανε ένα βήμα παραπέρα.

Προχώρησε στην αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία, με απόφαση μόνο του πρωθυπουργού, χωρίς καμία ενημέρωση του Ελληνικού Λαού ο οποίος ενημερώθηκε για την απόφαση αυτή από τον ηγέτη άλλης χώρας, τον καγκελάριο Σόλτς.

Αυτές οι πρακτικές είναι πρωτοφανείς και αποτελούν υπονόμευση των συμφερόντων του Ελληνικού Λαού. Συγκεκριμένα ο κύριος Μητσοτάκης συμφώνησε στην αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων στην Ουκρανία ενώ ίσος αριθμός άλλων παλαιότατων τεθωρακισμένων οχημάτων, θα παραδοθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

  1. Με αυτή τη συμφωνία η κυβέρνηση εμπλέκει περισσότερο την Ελλάδα στον πόλεμο στην Ουκρανία, με μεγάλο κίνδυνο αντιποίνων εις βάρος της Ασφάλειας και της ειρήνης στην περιοχή.
  2. Επιβαρύνει για άλλη μία φορά τον ελληνικό λαό με οικονομικό κόστος, αφού αποστέλλονται τεθωρακισμένα που είχαν αγοραστεί για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας και αντικαθίστανται με τα παλαιωμένα που όλες οι άλλες χώρες έχουν αρνηθεί να προμηθευτούν.
  3. Με τη συμφωνία αυτή ο πρωθυπουργός παραβιάζει κάθε έννοια δημοκρατίας, αφού ο Ελληνικός Λαός και όλα τα θεσμοθετημένα όργανα αγνοούν το περιεχόμενο της συμφωνίας και τις συνέπειες της.
  4. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ξεπεράσει κάθε όριο δουλοπρέπειας προς ΗΠΑ και ΕΕ, με τις ενέργειες της θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, ενώ η αντιπολίτευση απλώς ψελλίζει ή ουσιαστικά σιωπά.

Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.

Η ανάπτυξη ενός φιλειρηνικού, αντιπολεμικού κινήματος, που θα βάλει φρένο στις τυχοδιωκτισμούς και στην φιλονατοϊκή πολιτική της κυβέρνησης αλλά και στην ανοχή της αντιπολίτευσης και θα επιβάλλει λύσεις με γνώμονα την ειρήνη, είναι αδήριτη ανάγκη.

Το γραφείο τύπου   1.6.2022