Για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη

A worker fixes a NATO poster outside the NATO Summit building ahead of the summit in Madrid, Spain, Monday, June 27, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)

Σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη

Οι νέοι σχεδιασμοί για ενίσχυση της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ με στόχο τη διεύρυνση της επιρροής του, θα φέρουν μεγαλύτερα προβλήματα στους λαούς.

Η σύνοδος του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στην Μαδρίτη στις 29-30 Ιουνίου με στόχο την διεύρυνση  της επιρροής του και την ενίσχυση της πολεμικής σύγκρουσης που εξελίσσεται στην Ουκρανία, προετοιμάζει όξυνση του ήδη τεταμένου κλίματος και μεγάλα προβλήματα για την Ειρήνη και την ασφάλεια σε όλο τον κόσμο.

  • Στη σύνοδο θα αποφασιστούν τα επόμενα βήματα του ΝΑΤΟ που είναι η αύξηση των δυνάμεων του με ένταξη  πρώτα της Σουηδίας και της Φινλανδίας με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας.
  • Η ενίσχυση της παρουσίας του στην περιοχή του πολέμου και γενικότερα στην Ανατολική Ευρώπη.
  • Η ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ σε άλλα μέρη του πλανήτη με στόχο την περικύκλωση της Κίνας.
  • Ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση του οπλοστασίου με νέα εξοπλιστικά προγράμματα που θα πληρώσουν φυσικά οι λαοί. Η Ελλάδα πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα με τη συμμετοχή της στις δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Οι αποφάσεις λοιπόν  που θα ληφθούν μπορούν να προκαλέσουν γενικότερη ανάφλεξη με μεγάλους κινδύνους για όλη την ανθρωπότητα και ιδιαίτερα για το λαό μας.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία παίζει το ρόλο του καλού υπαλλήλου στις επιλογές της ηγεσίας του ΝΑΤΟ, ήταν η πρώτη που έστειλε πολεμικό υλικό στην Ουκρανία, έχει αναβαθμίσει τις ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και έχει διαθέσει κυριολεκτικά ελληνικά εδάφη και υποδομές για την εξυπηρέτηση ΑμερικανικοΝΑΤΟικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για την ασφάλεια του λαού.

Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιεί, ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύονται τα εθνικά συμφέροντα σε σχέση με την Τουρκία, διαψεύδονται συνεχώς αφού καθημερινές δηλώσεις των αξιωματούχων του ΝΑΤΟ (Στόλτενμπεργκ) ενισχύουν την επιθετικότητα του καθεστώτος Ερντογάν.

Απόλυτη στήριξη στις νατοϊκές επιλογές εκφράζουν και κόμματα της αντιπολίτευσης όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που πρώτος άρχισε τη μεγάλη αναβάθμιση των ΝΑΤΟϊκών βάσεων.

Οι αποφάσεις της συνόδου θα δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα στη χώρα μας και στο λαό μας.

Απαιτείται εδώ και τώρα:

  1. Η απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
  2. Να σταματήσει η Ελλάδα να στέλνει πολεμικό υλικό στην Ουκρανία και να αποσυρθεί από τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
  3. Να σταματήσουν να χρησιμοποιούνται οι στρατιωτικές υποδομές της χώρας μας για ασκήσεις του ΝΑΤΟ.
  4. Να κλείσουν όλες οι στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας. που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου
  5. Να απεγκλωβιστεί η χώρα μας από το ΝΑΤΟ και να εφαρμοστεί μία πολυδιάστατη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική προς όφελος του Λαού. Το ΝΑΤΟ δεν αποτελεί αμυντική συμμαχία. Είναι απολύτως επιθετική και η μόνη λύση είναι η διάλυσή του.

 

Το Γραφείο Τύπου 28.6.2022