Τα κουπόνια (pass) για πάσα νόσο… δεν αποτελούν λύση

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια να ξεφύγει από την υποχρέωσή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα έχει ξεκινήσει μια επικοινωνιακή προσπάθεια μοιράζοντας κουπόνια με την μορφή των pass.

Πρέπει να πούμε ότι τα κουπόνια της κυβέρνησης δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση ούτε κατ’ ελάχιστο τις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν γίνει στα καύσιμα, αλλά και βασικά είδη πρώτης ανάγκης καθώς και σε υπηρεσίες.

Όμως η τακτική αυτή φαίνεται ότι δεν θα περιοριστεί μόνο στα pass που μέχρι σήμερα διανέμονται αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης με διανομή κουπονιών για τρόφιμα.

Η αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας και της επισιτιστικής κρίσης είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με κουπόνια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.

Απαιτούν μια άλλη πολιτική που είναι στον αντίποδα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική δεν χωρά στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για μέτρα που θα χωρούν στον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο και απαιτούν την σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας του.

Μια εναλλακτική πολιτική που θα αυξάνει τους μισθούς, θα λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και τον έλεγχο των τιμών, θα στηρίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μια πολιτική απαγκίστρωσης από τις κατευθύνσεις του ευρωαντλαντικού άξονα που είναι ο βασικός υπαίτιος για την συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων στη χώρα μας και την Ευρώπη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ