ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ: συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής, που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης

ΠΗΓΗ

Δευτέρα 20/6/22, στις 8 το πρωί

Η εγκατάσταση της Φυλής με τα εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους σκουπιδιών, το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ, τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων και τη λυματολάσπη ρυπαίνει καθημερινά τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος και τα υπόγεια νερά. Επίσημες μετρήσεις μαρτυρούν ότι η ρύπανση των νερών είναι χιλιάδες φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η εγκατάσταση της Φυλής έχει συμβάλει στην τεράστια αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού και των θανάτων από νεοπλασίες (καρκίνο) στους κατοίκους της Δυτικής Αττικής. Αυτή η εγκατάσταση θα έπρεπε να έχει κλείσει πολλά χρόνια πριν και να έχει μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης .

Όμως οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας:

  • Αντί να κλείσουν τη χωματερή αυξάνουν τη χωρητικότητά της κατά 8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
  • Αντί να κλείσουν το ΕΜΑΚ, παρατείνουν τη λειτουργία του για δεκάδες χρόνια.
  • Αντί να κλείσουν τον Αποτεφρωτήρα παρατείνουν τη λειτουργία του για άλλα 25 χρόνια.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σχεδιάζουν και νέα θηριώδη εργοστάσια και μονάδες καύσης σκουπιδιών στη Δυτική Αττική.

Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Τα ψέματα ότι κλείνει η χωματερή τα ακούμε πάνω από 30 χρόνια. Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής, ή θα αρρωστήσουμε όλοι! Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη ολόκληρη η Δυτική Αττική μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό δεν πρέπει να περάσει.

Η κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης, στις 20/6/22, πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Καλούμε το Δήμο Πετρούπολης, που ανταποκρίθηκε στην απαίτηση πολιτών και συλλογικοτήτων για  κινητοποίηση, να πάρει -έστω και την τελευταία εβδομάδα- όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης (δημοσιοποίηση, διανομή ενημερωτικού υλικού, διασφάλιση της μαζικής μετάβασης κ.λπ.).

Καλούμε τους κατοίκους της δυτικής πλευράς της Αττικής, τα δημοτικά συμβούλια, τα συνδικάτα των εργαζομένων, την εκπαιδευτική κοινότητα και τα περιβαλλοντικά κινήματα να μπουν μπροστά και να πουν ΟΧΙ στο νέο περιφερειακό σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) του κ. Πατούλη.

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσει, επιτέλους, η εγκατάσταση της Φυλής!!!

  11.6.2022

  ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Συντονισμός φορέων, συλλογικοτήτων και πολιτών Δ. Αττικής – Δ. Αθήνας

oxixytafilis.blogspot.com – oxi.xyta.filis@gmail.com – f/b: Δυτικό Μέτωπο