Η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης συγκροτήθηκε στην Τρίπολη!

Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ !

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 8/5/2022, σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, η διεργασία συγκρότησης της Αριστερής Πρωτοβουλίας Διαλόγου και Δράσης και στην Τρίπολη. Την εκδήλωση παρακολούθησαν αρκετοί σύντροφοι και φίλοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την ιδρυτική συνέλευση .
Από την μεγάλη προσέλευση φάνηκε ότι ο κόσμος του αγώνα αντιλαμβάνεται τις αγωνίες της Πρωτοβουλίας, έχει παρόμοιες ανησυχίες, ανάλογους προβληματισμούς και αναζητά συλλογικές πολιτικές απαντήσεις στις προκλήσεις της εποχής.
Την εκδήλωση συντόνισε ο σφος Σαράντος Αλεξανδρής και εισηγήθηκαν οι σύντροφοι Παναγιώτης Καλαβάνος και Δέσποινα Σπανού από το Κεντρικό Συντονιστικό της Πρωτοβουλίας. Οι ομιλητές τοποθετήθηκαν πάνω στις εξελίξεις, ιδιαίτερα στο ζήτημα του πολέμου και της οικονομικής κατάστασης της χώρας, καθώς και στους σκοπούς της πολιτικής πρωτοβουλίας διαλόγου και κοινής δράσης της Αριστεράς.

Μετά  το τέλος των εισηγήσεων το λόγο πήραν οι παρευρισκόμενοι σύντροφοι και άνοιξε μια μεγάλη βεντάλια ερωτημάτων και προβληματισμών για το μέλλον και την δράση της Αριστερής Πρωτοβουλίας και της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν δημιουργική, με μάχιμο περιεχόμενο και παλμό, για τον πόλεμο, τα ζητήματα της πανδημίας, την ακρίβεια , το περιβάλλον και άλλες όψεις των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εντείνουν την επίθεση στα λαϊκά στρώματα.
Από την εκδήλωση αποφασίστηκε η εμβάθυνση του διαλόγου μας με νέες συνελεύσεις και η εμπλοκή της πρωτοβουλίας σε δράσεις. Για να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι στόχοι, εκλέχτηκε προσωρινό συντονιστικό της Πελοποννήσου για το συντονισμό των δράσεων και πρωτοβουλιών, την σύγκληση συνελεύσεων και εκδηλώσεων . Θεωρούμε ότι ο απολογισμός ήταν θετικός.
Καλούμε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα του διαλόγου και της δράσης μας να συνεισφέρουν σε αυτό το σκοπό και να δημιουργήσουν μορφές συγκρότησης της Πρωτοβουλίας στους τόπους εργασίας και κατοικίας.
Πιστεύουμε βαθιά, ότι η Αριστερή Πρωτοβουλία Διαλόγου και Δράσης αποτελεί ένα βήμα ελπίδας στον τόπο μας, μια ανάσα στα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει οι Κυβερνήσεις της χώρας.

Το Προσωρινό Συντονιστικό της Αριστερής Πρωτοβουλίας Πελοποννήσου 

 Τρίπολη  10/5/2022

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ