Η ΛΑΕ Μεσσηνίας στο πλευρό των απεργών εργαζομένων στον ΟΤΕ

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας αποτελούμενη από τους Θανάση Πετράκο, Περιφερειακό Σύμβουλο Πελοποννήσου, Γιώργο Κανέλη, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, Βασίλη Τσουλάκο και Γιάννη Κουλουμπίνη, επισκέφθηκαν σήμερα Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2020 τους απεργούς του ΟΤΕ στο κεντρικό κτίριο του ΟΤΕ (οδός Λαμπράκη).

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας Μεσσηνίας εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις τρομοκρατικές απολύσεις της διοίκησης του ΟΤΕ (Deutsche Telecom). Μετά τη συνάντηση και την ενημέρωση που είχε η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ από τους εργαζόμενους και τα μέλη της διοίκησης του σωματείου τους, οι Θανάσης Πετράκος και Γιώργος Κανέλης έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Θανάσης Πετράκος: Είμαστε σήμερα εδώ 1) για να εκφράσουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας και να απαιτήσουμε την επαναπρόσληψη των απολυμένων, 2) για να συμβάλλουμε ώστε να πάρει δημοσιότητα η θαμμένη από τα κεντρικά ΜΜΕ απεργία τους, 3) θέλουμε να τονίσουμε ότι πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη απ’ όλους τους εργαζόμενους αλλά και απ’ όλο τον ελληνικό λαό διότι εκτός από τις συγκεκριμένες απολύσεις η διοίκηση του γερμανικού πλέον ΟΤΕ στέλνει εκφοβιστικό μήνυμα σε όλους τους εργαζόμενους, ότι πλέον θα προχωρήσει και σε νέες ομαδικές απολύσεις αφού δεν δέχεται για πρώτη φορά στα χρονικά να συμπεριληφθεί στη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ρήτρα μη απόλυσης, 4) τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι παρά τα όσα συνεχίζουν να λένε τα νεοφιλελεύθερα παπαγαλάκια η ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ απέδειξε ότι όχι μόνο δεν μειώθηκαν τα τιμολόγια για τους καταναλωτές, αλλά είμαστε πλέον όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης η πιο ακριβή χώρα της Ευρώπης στην κινητή τηλεφωνία. Αυτό δυστυχώς θα γίνει και με τη ΔΕΗ. Καλούμε τον λαό να συμπαρασταθεί ενεργά στους απεργούς του ΟΤΕ.

Ο Γιώργος Κανέλης τόνισε: Δεσμευόμαστε σήμερα εδώ ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλία ώστε να συνεδριάσει εκτάκτως το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας για να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΟΤΕ και θα πιέσουμε σε κεντρικό επίπεδο ώστε στις 13 Ιανουαρίου που υπάρχει τριμερείς στο Υπουργείο Εργασίας να προκηρύξει η ΓΣΕΕ τρίωρη στάση εργασίας για συμπαράσταση στους απεργούς του ΟΤΕ.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ Μεσσηνίας