Λαϊκή Ενότητα: Η συμφωνία για τον EASTMED δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού

Η Λαϊκή Ενότητα εκτιμά, ότι η πολυδιαφημισμένη συμφωνία για τον ενεργειακό αγωγό EASTMED, δεν πρόκειται να ωφελήσει τον ελληνικό λαό αλλά αντιθέτως εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους.

Αποτελεί έναν πανάκριβο, οικονομικά μη βιώσιμο και τεχνικά προβληματικό αγωγό, που εξυπηρετεί μόνο τα συμφέροντα του Ισραήλ και των Αμερικανών, που μετά και την πρόσφατη επίθεση στο Ιράκ και την δολοφονία αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και του Ιρανού υποστράτηγου Σουλεϊμανί, δυναμιτίζουν ξανά την ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν κλίμα πολέμου.

Η συμφωνία αυτή, για την οποία πανηγυρίζουν όλα τα μνημονιακά κόμματα, υπογράφεται πριν την ανακήρυξη της ΑΟΖ, είναι «δώρο» προς τις ΗΠΑ και έχει στόχο την μείωση της εξάρτησης της ΕΕ από το ρώσικο φυσικό αέριο.

Γενικότερα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, που μετέτρεψε την χώρα μας σε μια μεγάλη Αμερικανική βάση, ενισχύει ακόμα περισσότερο την εξάρτηση από τις ΗΠΑ, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη και την ασφάλεια του λαού και της χώρας, σε περίπτωση στρατιωτικής αναμέτρησης στην ευρύτερη περιοχή.

Ο ελληνικός λαός, αναλογιζόμενος όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια, ακόμα και δηλώσεις πρώην και νυν υπουργών (Αποστολάκη και Παναγιωτόπουλου, ότι σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής με την Τουρκία θα είμαστε μόνοι μας), πρέπει να αντιδράσει και να αγωνιστεί για να επιβάλει μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, που να εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα της χώρας και του λαού μας.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

5/1/2019