Σχόλιο του Αριστερού Ρεύματος: «Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

Σχόλιο του Αριστερού Ρεύματος

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

Με αφορμή την δημοσιοποίηση από τον Ριζοσπάστη επιστολής εκλογικής στήριξης 51 πολιτών με τον τίτλο «πρώην στελέχη και μέλη του Αριστερού ρεύματος και της ΛΑΕ στηρίζουν και καλούν σε υπερψήφιση του  ΚΚΕ», το Αριστερό Ρεύμα σχολιάζει :

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα και σεβαστή οποιαδήποτε πολιτική επιλογή, οποιουδήποτε, οποτεδήποτε και για οποιοδήποτε λόγο και αιτία .

Είναι επίσης θεμιτό και μέσα στα πλαίσια του πολιτικού και κομματικού ανταγωνισμού, ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο, οποιοδήποτε κόμμα να δημοσιοποιεί και να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά μια οποιαδήποτε δημόσια στήριξη, ανεξαρτήτως της σοβαρότητας ή του βάρους των προσώπων που κάνουν την δημόσια δήλωση.

Αυτό που δεν είναι θεμιτό και  πολιτικά ηθικό και δυστυχώς αποτελεί κακή συνέχεια της επικοινωνιακής πολιτικής πρακτικής του ΚΚΕ από τις προηγούμενες εθνικές εκλογές (ψεύδη και συκοφαντίες έναντι πολιτικών αντιπάλων) είναι η άκριτη υιοθέτηση δηλώσεων και προθέσεων, χωρίς την απαραίτητη αξιολόγησή τους,  η εκμετάλλευση πρώην πολιτικών ταυτοτήτων, οι οποίες έγιναν πολλές φορές πρώην , ανεξάρτητα πότε αυτές χρονικά και πολιτικά άλλαξαν, που δείχνει εκτός όλων των άλλων τα κίνητρα και  την σοβαρότητα της πολιτικής επιλογής.

Το Αριστερό Ρεύμα και η Λαϊκή Ενότητα σταθερά και διαχρονικά εργάζονται για την συγκρότηση ενός ευρύτερου μετώπου και πόλου των δυνάμεων της αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ

Δυστυχώς το ΚΚΕ , αρνείται και περιφρονεί οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση και επιλέγει  την πολιτική των συνεργασιών και των πολιτικών εναγκαλισμών με πρόσωπα , που κινούνται από το ευρύ φάσμα του αριστερού μνημονιακού μπλοκ, του θολού πατριωτικού-εθνικιστικού τόξου έως και της γραφικότητας. Μια πολιτική συνεργασιών και εναγκαλισμών με αποκλειστικά ψηφοθηρική λογική , αλίευσης σε θολά πολιτικά νερά.

Αυτή η πολιτική δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της συγκυρίας και δεν συμβάλλει στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, του λαού και της νεολαίας.

Το Αριστερό Ρεύμα και η Λαϊκή Ενότητα –  Ανυπότακτη Αριστερά, συνεπείς στις ιδρυτικές τους αρχές και αξίες, θα συνεχίσουν να παλεύουν για την ενότητα της Αριστεράς , προστατεύοντας παράλληλα ως κόρη οφθαλμού την ηθική της πολιτικής.

«Έκαστος εφ’ ω ετάχθη»

Το Αριστερό Ρεύμα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ