Οι υποτιθέμενες «παροχές» του Μητσοτάκη δεν απαντούν στις λαϊκές ανάγκες

  1. Όπως ήταν αναμενόμενο ο πρωθυπουργός πήγε απόψε στη Θεσσαλονίκη και επιχείρησε άλλη μια φορά, να παρουσιάσει αντεστραμμένη την πραγματικότητα. Όπως μας έχει συνηθίσει,  είπε για την «αποτελεσματικότητα» με την οποία η κυβέρνησή του απάντησε στα προβλήματα της εποχής (οικονομικά, υγειονομικά, κοινωνικά, ενεργειακά). Όσο για τις υποτιθέμενες «παροχές» για την αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής, υγειονομικής και ενεργειακής κρίσης κανένας δεν περίμενε εκπλήξεις. Voucher, κουπόνια, αόριστες υποσχέσεις και καθρεφτάκια για ιθαγενείς.

Κουβέντα για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα λόγω της συμμετοχής της στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Περιαυτολόγησε για τις όποιες προσλήψεις έγιναν στο χώρο της παιδείας και της υγείας, παραλείποντας να πει, ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν θέσεις ελαστικής ή  προσωρινής απασχόλησης. Απέκρυψε επίσης ότι επί των ημερών του η δημόσια υγεία και η δημόσια παιδεία συρρικνώνονται, επ’ ωφελεία του Ιδιωτικού τομέα.

Καυχήθηκε ακόμα και για το γεγονός ότι οι φετινές πυρκαγιές δεν κατέκαψαν όλη την χώρα. Καυχήθηκε για τους φράχτες και  τις δολοφονικές επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών. Καυχήθηκε ακόμα ότι η ΕΥΠ – παρά το «λάθος» της παρακολούθησης Ανδρουλάκη – επιτέλεσε και επιτελεί «μεγάλο εθνικό καθήκον». Τέλος για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Υπερασπίστηκε την εξωτερική πολιτική του, εκτοξεύοντας και αρκετές κορώνες ψευτοπατριωτισμού, αφού παγίωσε διεθνώς γεωπολιτικά την χώρα ως προβλέψιμο και υπάκουο παρακολούθημα του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Οι υποτιθέμενες «παροχές» του Μητσοτάκη είναι ασπιρίνες για τον καρκίνο.

Απέναντι στην πρωθυπουργική και κυβερνητική αμετροέπεια,  η Αριστερά, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία, οι φοιτητές, οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι αγρότες , διαδήλωσαν συντεταγμένα.

Στις μαζικές τους συγκεντρώσεις, συνδικάτα και οργανώσεις της Αριστεράς  είπαν ΩΣ ΕΔΩ!

Εκείνο που απαιτείται είναι αγώνας ενάντια στην ακρίβεια, αγώνας για αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις, αγώνας για ανώτατα πλαφόν στις τιμές, αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς και τις εξώσεις. Για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κυρίως για να σπάσουν όλοι οι παρακρατικοί μηχανισμοί των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Είναι αδήριτη ανάγκη  το κίνημα να διατρανώσει την απαίτησή του για πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, μακριά από τον επιθετικό άξονα ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΕΕ, να απεμπλακεί η χώρα από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου.