Συναίνεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ,ΠΑΣΟΚ στην Ψηφοφορία για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φιλανδίας και Σουηδίας

  • Ψηφοφορία για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φιλανδίας και Σουηδίας.
  • Συναίνεση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ   στην υποταγή  στα συμφέροντα  των  ΗΠΑ.

Υπερψηφίστηκαν  στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας οι συμφωνίες για ένταξη στο ΝΑΤΟ Φιλανδίας και Σουηδίας και μάλιστα διακομματικά, όχι μόνο από τη ΝΔ  αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ.

Η επέκταση του ΝΑΤΟ έχει στόχο την Ρωσία και ουσιαστικά οξύνει την ένταση και αυξάνει τους κινδύνους στην ευρύτερη περιοχή.

Είναι τεράστιες λοιπόν οι ευθύνες των κομμάτων της αντιπολίτευσης , που την υπερψήφισαν και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι προ τινος διακήρυσσε την ανάγκη διάλυσης του ΝΑΤΟ.

Η σύγκλιση αυτή έρχεται να προστεθεί στην σύγκλιση απόψεων και στα  υπόλοιπα μεγάλα προβλήματα, για τα οποία έχει εκφραστεί πλήρης συναίνεση, όπως στα μνημόνια,στην ελληνοαμερικανική συμφωνία για τις  βάσεις, στον πόλεμο στην Ουκρανία και λοιπά.

Οι εξελίξεις αυτές αναδεικνύουν την ανάγκη αντίστασης του ίδιου του λαού και ανάπτυξης ενός μαζικού φιλειρηνικού κινήματος, με στόχο την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, την απομάκρυνση των βάσεων, την έξοδο από το ΝΑΤΟ και την εφαρμογή μιας πολυδιάστατης αντιϊμπεριαλιστικής , φιλειρηνικής εξωτερικής πολιτικής.

Η Λαϊκή Ενότητα αγωνίζεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου 10.9.2022