Με τις «ευλογίες» ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΣΥΡΙΖΑ μπαίνουν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία

0

Ήρθε όπως φαίνεται η ώρα της επέκτασης του ΝΑΤΟ στη Σκανδιναβία και το ΝΑΤΟ απλώνει τα πλοκάμια του πλέον και στη Βορειοανατολική Ευρώπη και σφίγγει τον κλοιό του γύρω από τη Ρωσία.

Η κάθε φορά διεύρυνση του ΝΑΤΟ πρέπει να ψηφιστεί από τα κοινοβούλια των χωρών μελών του και συζητήθηκαν στην επιτροπή εξωτερικών και άμυνας οι συμφωνίες ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Την εξέλιξη αυτή έσπευσαν να ψηφίσουν χωρίς κανένα ενδοιασμό εκτός από την κυβερνητική πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ότι ακουγόταν παλαιότερα για το ρόλο του ΝΑΤΟ, για την ανάγκη κατάργησής του, για το ρόλο των Αμερικάνων πήγαν περίπατο.

Και συμφώνησε σ’ αυτό και η λεγόμενη κεντροαριστερά.

Δεν προξενεί εντύπωση η κοινή στάση των τριών κομμάτων σε αυτό το ζήτημα αφού μετά το 2015 και τον συμβιβασμό του ΣΥΡΙΖΑ στις κρίσιμες επιλογές του συστήματος οι θέσεις τους ταυτίστηκαν (μνημόνια και αντεργατικά μέτρα που τα συνόδευαν, ελληνοαμερικανική συμφωνία, πόλεμος στην Ουκρανία).

Σημεία των καιρών.

Πέρα από τη στάση των τριών κομμάτων η εξέλιξη μόνο θετική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθώς επιβεβαιώνει τον επιθετικό και επικίνδυνο ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ καθώς αυτή η επέκταση έχει άκρως επιθετικό στόχο σε βάρος της Ρωσίας.

Τίποτε δεν φαίνεται να σταματά τους Αμερικάνους και δυστυχώς στο ευρωατλαντικό άρμα δένεται όλο και πιο σφιχτά και η χώρα μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ