Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχωρεί ελληνικές αρχαιότητες σε ιδιωτικά ιδρύματα

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παραχωρεί ελληνικές αρχαιότητες σε ιδιωτικά ιδρύματα του εξωτερικού και νομιμοποιεί την αρχαιοκαπηλία

Η κυβέρνηση  Μητσοτάκη ξεπουλάει τα πάντα μέχρι και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Με συμφωνία μεταξύ του Υπ.Πολιτισμού και ιδιωτικού ιδρύματος του εξωτερικού, την κύρωση της οποίας εισηγείται για ψήφιση από την Ελληνική Βουλή, παραιτείται από την διεκδίκηση ελληνικών αρχαιοτήτων, τα οποία παρανόμως έχουν εξαχθεί (με αρχαιοκαπηλία) και αναγνωρίζει ως νόμιμο κάτοχο αυτών ίδρυμα με έδρα τις ΗΠΑ (Ντελάγουερ) πίσω από το οποίο βρίσκονται βαθύπλουτοι ιδιώτες.

Ουσιαστικά αναγνωρίζει το δικαίωμα  σε αρχαιοκάπηλους να προβαίνουν σε παράνομες ανασκαφές, να εξάγουν ελληνικές αρχαιότητες και να κατοχυρώνουν την ιδιοκτησία τους, με αναγνώριση μάλιστα του Ελληνικού Δημοσίου!!! .

Πρόκειται για πρωτοφανή  σύμβαση, που προωθείται για ψήφιση και προστίθεται στις απαράδεκτες διατάξεις  προηγούμενου νόμου (4761/2020) που προβλέπει την μεταφορά  και μακροχρόνια έκθεση στο εξωτερικό ελληνικών αρχαιοτήτων μέχρι και 50 χρόνια!!!

Υπονομεύει και απαξιώνει τα ελληνικά μουσεία, τα οποία προβάλλουν τον ελληνικό πολιτισμό και τα επιτεύγματά του, στον τόπο όπου αναπτύχθηκε.

Η  Λαϊκή Ενότητα απαιτεί την ανάκληση της σύμβασης και την μη κύρωση της από την Ελληνική Βουλή.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά ανήκει στον ελληνικό λαό, είναι ιδιοκτησία του Ελληνικού Δημοσίου και όχι ιδιωτών και προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ