Άσφαιρη αντιπαράθεση στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές

Στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ανέβασαν τους τόνους με αλληλοκατηγορίες ένθεν κακείθεν χωρίς όμως από τη συζήτηση να προκύψει τίποτε σοβαρό.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη ως αποκλειστικά υπεύθυνου για την ΕΥΠ είναι αυταπόδεικτες.

Αυταπόδεικτες είναι και οι ευθύνες όλων των κομμάτων συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ που είτε ψήφισαν είτε εφάρμοσαν θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις.

Δεν ευθύνεται μόνο η κυβέρνηση και ο νέος διοικητής της ΕΥΠ που είπε ότι κανείς δεν εξαιρείται από τις παρακολουθήσεις. Ευθύνες έχουν και όσοι ψήφισαν και εφάρμοσαν το πλαίσιο που δίνει αυτές τις δυνατότητες.

Η άλλη πλευρά της άσφαιρης αντιπαράθεσης είχε να κάνει με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητάει εκλογές και με τη ΝΔ να προκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας.

Για μας το ελάχιστο που θα πρέπει να γίνει είναι η κατάργηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις παρακολουθήσεις και η ΕΥΠ να τεθεί κάτω από τον έλεγχο ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.