Κοροϊδία και χοντρό δούλεμα Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τις τηλεφωνικές υποκλοπές περιέχει μόνο φτηνές δικαιολογίες και αόριστες υποσχέσεις για ενίσχυση της εποπτείας της ΕΥΠ και ούτε λόγος για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για το μεγάλο αυτό αντιδημοκρατικό ολίσθημα.

Η επίκληση από τον Πρωθυπουργό λόγων εθνικής ασφάλειας, σκοτεινών δυνάμεων και εξωτερικών και εσωτερικών (;;;) εχθρών για το αντιδημοκρατικό ατόπημα των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών προσώπων, ακτιβιστών και δημοσιογράφων, είναι χοντρό πολιτικό δούλεμα – κοροϊδία και επίδειξη προκλητικής αλαζονείας στον ελληνικό λαό.

Με το επιχείρημα ότι δεν ήξερε τίποτε όταν η ΕΥΠ υπάγεται απευθείας σε αυτόν μας λέει ότι είναι ανίκανος. Η πραγματικότητα βέβαια είναι διαφορετική καθώς ο Διοικητής της ΕΥΠ δεν κάνει τίποτε χωρίς να τον ενημερώσει με καθημερινή γραπτή αναφορά πόσο μάλλον όταν πρόκειται για Ευρωβουλευτή και αρχηγό κόμματος. Επομένως, ο κύριος Μητσοτάκης γνώριζε ότι γίνονταν τηλεφωνικές υποκλοπές σε πολιτικούς και δημοσιογράφους, δεν τις σταμάτησε ή και τις ενέκρινε και θα έπρεπε να αναλάβει πλήρως τις πολιτικές του ευθύνες και να μην κρύβεται πίσω από παραιτήσεις πολιτικά υφισταμένων του.

Οι δήθεν «νομότυπες» υποκλοπές, που φτάνουν μέχρι και 25.000 ετησίως, κρύβουν κάθε λογής παραβίαση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών και της ίδιας της δημοκρατίας από το κράτος και το παρακράτος. Πόσο μάλλον όταν η αρμόδια να ελέγχει τη νομιμότητά τους εισαγγελέας δεν είχε πρότερο έντιμο βίο και η τοποθέτησή της στη θέση αυτή έγινε με ψήφους 6 έναντι 5.

Το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει τις τηλεφωνικές υποκλοπές, πρέπει να καταργηθεί και να υπάρξει πολιτικός έλεγχος της ΕΥΠ από ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή.

Οι υποκριτικές φωνές του ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθουν κανένα, αφού μια ματιά στις ετήσιες εκθέσεις πεπραγμένων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών ΑΑΔΕ, αποδεικνύει ότι το πάρτι των υποκλοπών, συνεχιζόταν αμείωτο έχοντας μάλιστα αυξητική τάση και  επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Και κάτι τελευταίο αλλά σημαντικό. Η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, για το πώς διέρρευσαν και όχι γιατί και από ποιους έγιναν και γίνονται οι τηλεφωνικές υποκλοπές, έγινε για να κλείσει στόματα και να προλάβει νέες αποκαλύψεις. Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!!!