Το εφοπλιστικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί από τις κυρώσεις και τον πόλεμο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στοιχεία του οποίου δημοσιεύτηκαν στον Ελληνικό τύπο, ελληνικές εφοπλιστικές εταιρείες παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

Μάλιστα η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο συντάκτης της στην προσπάθεια να επικοινωνήσει με εκπροσώπους των εφοπλιστικών εταιριών για να έχει την άποψή τους αντιμετώπισε μεγάλες δυσκολίες.

Το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο σήμερα δεν κάνει τίποτε άλλο από αυτό που έκανε πάντα. Να εκμεταλλεύεται τις κυρώσεις και το εμπάργκο κατά  οποιασδήποτε χώρας προκειμένου να κερδοσκοπεί και να γιγαντώνει το στόλο του.

Ο (αμερικανικός) οίκος S & P Global εκτιμά ότι τις τελευταίες εβδομάδες το 51% του ρωσικού πετρελαίου μεταφέρεται από Έλληνες εφοπλιστές, το 19% από ρωσικά τάνκερ και το 6% από κινεζικά».

Την ίδια ώρα το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχοντας στην κατοχή του ένα πολύ μεγάλο μέρος των μέσων ενημέρωσης εκτοξεύει κραυγές υπέρ των κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία, απαιτώντας μάλιστα αυτές να επεκταθούν ενώ την ίδια ώρα φιμώνει κάθε φωνή που αντιτίθεται σε αυτές.

Είναι προφανές ότι το εφοπλιστικό κεφάλαιο αξιοποιεί τις κυρώσεις της Δύσης απέναντι στην Ρωσία και τις δυσκολίες για την εξαγωγή προϊόντων από την Ρωσία, για να αυξήσει την κερδοφορία του αφού αναλαμβάνει έναντι υψηλής αμοιβής να μεταφέρει το «πολύτιμο» προϊόν του μαύρου χρυσού.

Για μια φορά ακόμα αποδεικνύεται ότι το κεφάλαιο όχι μόνο δεν έχει πατρίδα αλλά παρά τις κραυγές που εκτοξεύει μέσω των πολιτικών του εκπροσώπων και των μέσων που διαθέτει κερδοσκοπεί και από τον πόλεμο και τις παγκόσμιες συγκρούσεις.

Την ίδια ώρα οι λαοί υφίστανται τις συνέπειες των κυρώσεων με τις τεράστιες ανατιμήσεις στα καύσιμα και τα άλλα είδη λαϊκής κατανάλωσης ενώ μεγάλα τμήματα του παγκόσμιου πληθυσμού οδηγούνται στην απόλυτη φτωχοποίηση.

Σε ότι μας αφορά τασσόμαστε κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας πράγμα που εκτός των άλλων έχει γίνει μπούμερανγκ σε βάρος των Λαών όλης της Ευρώπης και παγκόσμια και υπέρ της Ειρήνης και του τερματισμού του πολέμου.

Είμαστε όμως αντίθετοι και με την ιδιότυπη μαύρη αγορά με την οποία για άλλη μια φορά αυγατίζει τα κέρδη του το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ