ΡΑΚ Πετρούπολης: Να κλείσει, επιτέλους, η χωματερή της Φυλής!

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – (ΡΑΚ)
Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στη χωματερή της Φυλής,
που οργανώνει ο Δήμος Πετρούπολης
με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Δευτέρα 20/6/22, στις 8 το πρωί
Προσυγκέντρωση 7.30 το πρωί στην πλατεία 8 Μάρτη (Τέρμα Ελαιών και Κερασόβου)
Σχεδόν 60 χρόνια ζούμε ένα εφιάλτη σε απόσταση μικρότερη των δύο χιλιομέτρων, την εγκατάσταση της Φυλής (ΟΕΔΑ Φυλής , γνωστή ως Χωματερή). Μια εγκατάσταση που περιλαμβάνει εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους θαμμένων σκουπιδιών, το εργοστάσιο επεξεργασίας σκουπιδιών (ΕΜΑΚ), τον αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων, την εγκατάσταση βιαερίου και τους κρατήρες με τη λυματολάσπη που ρυπαίνει καθημερινά τον αέρα που αναπνέουμε, το έδαφος και τα υπόγεια νερά.

Οι κυβερνώντες όλα αυτά τα χρόνια επιμελώς έχουν αποκρύψει ότι η εγκατάσταση της Φυλής έχει συμβάλει στην τεράστια αύξηση των παθήσεων του αναπνευστικού και των θανάτων από νεοπλασίες (καρκίνο) στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και Αττικής. Αυτή η εγκατάσταση θα έπρεπε να έχει κλείσει πολλά χρόνια πριν και να έχει μπει η περιοχή σε πρόγραμμα περιβαλλοντικής αποκατάστασης .
Η Δυτική Αθήνα και Αττική συνεχίζει να ”φιλοξενεί” το σύνολο των ρυπογόνων δραστηριοτήτων.
Οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής εξακολουθούν να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Αντί να κλείσουν την εγκατάσταση της Φυλής
• Δημιουργούν νέα χωματερή χωρητικότητας τουλάχιστον 8 εκ. κυβ. μέτρων !!!
• Παρατείνουν αφού αναβαθμίζουν τη λειτουργία του ΕΜΑΚ( εργοστάσιο σύμμεικτων σκουπιδιών) για δεκάδες χρόνια.
• Αναβαθμίζουν και επεκτείνουν τον Αποτεφρωτήρα επικίνδυνων υγειονομικών αποβλήτων ( τον μοναδικό στη χώρα) και παρατείνουν τη λειτουργία του για άλλα 25 χρόνια.
• Δημιουργούν νέα εγκατάσταση με ένα νέο θηριώδες εργοστάσιο μεγαλύτερο του ΕΜΑΚ
• Σχεδιάζουν να ”φυτέψουν” κι ένα εργοστάσιο καύσης σκουπιδιών στην περιοχή!!!
Όλα αυτά βέβαια θα υπερβούν το 1 δις ευρώ, από τα οποία ωφελημένα θα είναι τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα – τόσο από την κατασκευή ,όσο κι από τη λειτουργία- και αυτοί που θα κληθούν να πληρώσουν τον επώδυνο λογαριασμό, οι δημότες.
Με το νέο Περιφερειακό Σχέδιο (ΠΕΣΔΑ) Περιφέρειας και κυβέρνησης ολόκληρη η Δυτική Αθήνα και Αττική μετατρέπεται σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο και αυτό δεν πρέπει να περάσει.
Τώρα τα ψέματα τελείωσαν. Ή θα κλείσει η εγκατάσταση της Φυλής, ή θα αρρωστήσουμε όλοι!
Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πετρούπολης δημιουργεί τις προυποθέσεις ώστε να έχουμε έναν ενωτικό και νικηφόρο αγώνα.
Η κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης, στις 20/6/22, πρέπει να είναι μόνο η αρχή. Είναι ανάγκη να υπάρξει κλιμάκωση των προσπαθειών μας με ενωτικά βήματα , όπως άλλωστε έχουν περιγραφεί στην απόφαση του Δ.Σ
Καλούμε το Δήμο Πετρούπολης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να συμβάλλει σρην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και να ανταποκριθεί έστω και τις τελευταίες ημέρες, παίρνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την επιτυχία της κινητοποίησης της 20/6 στη Φυλή.
Καλούμε τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και Αττικής, τους Δήμους, τα Δημοτικά Συμβούλια, όλους τους φορείς και συλλογικότητες να συμβάλλουν ώστε:
Να απαιτήσουμε όλοι μαζί να κλείσει, επιτέλους, η εγκατάσταση της Φυλής!!!
Για την ΡΑΚ
Νίκος Σακούτης – Δημοτικός Σύμβουλος