Συνάντηση της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP)

Exif_JPEG_420

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με αντιπροσωπεία  του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP).

Αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με τους Στάθη Λεουτσάκο, Μάνια Μπαρσέφσκι, Νίκο Σακούτη και Δημήτρη Στρατούλη συναντήθηκαν στα γραφεία της με τον Ibrahim Αχμάτ μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) και τον Eqtami Mihiar μέλος της Κ.Ε του DFLP.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό και αλληλέγγυο κλίμα.

Η αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP) ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Παλαιστινιακό. Κατάγγειλε την κλιμακούμενη, με την πλήρη στήριξη των ΗΠΑισραηλινή βαρβαρότητα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, επαίνεσε τον ηρωικό αντικατοχικό και ενωτικό στη βάση αγώνα της παλαιστινιακής νεολαίας, ενώ επισήμανε τη στρατηγική σημασία της υπέρβασης του διχασμού και της αποκατάστασης της ενότητας του παλαιστινιακού κινήματος και ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και προτάσεις σε αυτή την κατεύθυνση του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για τη συνεπήαγωνιστική και θερμή υποστήριξη από αυτή του παλαιστινιακού αγώνα.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ  κατάγγειλε την εθελόδουλη  ευρωατλαντική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και ειδικότερα την πολιτική της ειδικής στρατηγικής σχέσης με το Ισραήλ. Τόνισε ότι αυτή η εξωτερική πολιτική και ειδικότερα η δορυφορική στάση απέναντι στον αμερικανοϊσραηλινό άξονα, δεν εξυπηρετεί καθόλου τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και των λαών της περιοχής, δεν βοηθάει και είναι επιζήμια για τον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Επίσης εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για δημιουργία ανεξάρτητου κράτους και την επιστροφή των προσφύγων.

Τέλος, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να ενισχύσουν τις μεταξύ τους σχέσεις, τη μεταξύ τους αλληλεγγύη και τον κοινό αγώνα τους για ελευθερία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε

Αθήνα, 7/6/2022