Όλοι και όλες στις πορείες των φοιτητικών συλλόγων αύριο 13/5, 17.00 μμ Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα

Όλοι και όλες στις πορείες των φοιτητικών συλλόγων αύριο 13/5, 17.00 μμ Προπύλαια και σε όλη την Ελλάδα

 Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια! Να μη γίνει η βαναυσότητα που είδαμε στο ΑΠΘ κανονικότητα

Η άγρια και πολύωρη σοκαριστική επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητές και φοιτήτριες στο ΑΠΘ στις 10/5 ανέδειξε το πραγματικό πρόσωπο της πανεπιστημιακής αστυνομίας που σχεδιάζει να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στα πανεπιστήμια. Τα ΜΑΤ και η ασφάλεια ξυλοκοπούσαν ανελέητα φοιτητές, οδηγώντας πολλούς στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, έκαναν συλλήψεις και έσερναν μικρά παιδιά στις σκάλες, έριξαν επικίνδυνα χημικά εν ώρα μαθημάτων μέσα σε κλειστούς χώρους, δημιουργώντας κίνδυνο ζωής.

Έχει πλέον αποκαλυφθεί κάθε πρόφαση που επιστρατεύει η κυβέρνηση για να επιβάλει το αυταρχικό μέτρο της πανεπιστημιακής αστυνομίας  (ΟΠΠΙ) και ότι σκοπός του είναι η αστυνόμευση της πολιτικής και κοινωνικής δραστηριότητας των νέων και η καταστολή του φοιτητικού κινήματος και των δίκαιων αγώνων του.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε, ούτε να συνηθίσουμε τις εικόνες αυτές. Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση να τσακίσει τη νεολαία για να ταΐσει με «νόμο και τάξη» το εκλογικό της ακροατήριο. Με μαζικότητα και δυναμισμό οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΑΠΘ κατάφεραν να αποκαλύψουν την στρατηγική της έντασης που εφαρμόζει η κυβέρνηση για να διαστρέψει την πολιτική συζήτηση από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός, την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την διάλυση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Σήμερα, με τις αποφάσεις των γενικών τους συνελεύσεων και τη μαζική τους κινητοποίηση οι φοιτητές κατάφεραν και εμπόδισαν την αστυνομία από το να στρατοπεδεύσει για άλλη μια μέρα στο ΑΠΘ. Η νεολαία και όλο το δημοκρατικό κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσουν μέχρι την οριστική ακύρωση κάθε σκέψης για αστυνομία στα πανεπιστήμια.

Ο αγώνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, αλλά και την επικίνδυνη έξαρση της αστυνομικής βίας που έχει γίνει καθεστώς επί Μητσοτάκη, είναι αγώνας για τις ελευθερίες του λαού μας.

Στηρίζουμε – συμμετέχουμε στην φοιτητική διαδήλωση Παρασκευή 13/5, 17.00 μμ Προπύλαια και σε όλες στις κινητοποιήσεις των συλλόγων φοιτητών σε όλη την Ελλάδα

 Το Γραφείο Τύπου 13.5.2022