Μπλόκο στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Διαδήλωση Πέμπτη 12 Μαΐου, 6.00 μμ Πλατεία Κλαυθμώνος

Η νέα Ελληνο-Αμερικανική συμφωνία για τις βάσεις αποτελεί ένα ακόμα βήμα βαθύτερης εμπλοκής της χώρας και του ελληνικού λαού στα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και συνολικά στην Νοτιανατολική Μεσόγειο.

Η χώρα μετατρέπεται ολόκληρη σε μια ΝΑΤΟίκή βάση. Επικυρώνονται οι αποφάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για επέκταση της Αμερικανικής παρουσίας σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα και Στεφανοβίκειο, ενώ επανεπιβεβαιώνεται η χρήση της Σούδας ως κρίσιμη βάση του Αμερικάνικου στρατού στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Σαν να μην έφταναν αυτά, η Συμφωνία μετά την αρχική πενταετή διάρκεια, προβλέπει επ’ αόριστον ανανέωση της, καθιστώντας την χώρα ορμητήριο για τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ- ΝΑΤΟ, χωρίς καν το προκάλυμμα της «διεκδίκησης ανταλλαγμάτων» που επικαλούνταν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις για να ανανεώνουν κάθε χρόνο την συμφωνία του 1990, που είχε υπογράψει ένας άλλος Μητσοτάκης.

Οι κίνδυνοι για την χώρα είναι προφανείς. Η Αλεξανδρούπολη έχει αποτελέσει την βασική πύλη εισόδου και μεταφοράς πολεμικού υλικού στην Ανατολική Ευρώπη, ενώ οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται από μονάδες (ναυτικού και αεροπορίας) που παρέχουν σιωπηλή αρωγή στις δυνάμεις της κυβέρνησής Ζελένσκι, δίνοντας της έτσι το πράσινο φως και την υλικοτεχνική υποστήριξη να συνεχίσει να πολεμάει για τους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς «μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό», αποχωρώντας από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις επί ελληνικού εδάφους χρησιμοποιούνται για να ρίξουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ λάδι στην φωτιά του πολέμου, αντί να επιδιωχθεί διπλωματική λύση με λήξη των εχθροπραξιών και εγγυήσεις ασφαλείας στα εμπόλεμα μέρη.

Είναι εμφανές ότι η χώρα δεν αποτελεί πια απλά ιμπεριαλιστικό ορμητήριο αλλά είναι ταυτόχρονα και πιθανός στόχος σε περίπτωση περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου δια αντιπροσώπων που διεξάγει ο ευρωατλαντισμός στην Ουκρανία ενάντια στην Ρωσία.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σέρνει την χώρα και τον λαό στους επικίνδυνους φιλοπόλεμους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η ολιγαρχία της χώρας έχει ως μοναδική πυξίδα για τις διεθνείς σχέσεις την υποτέλεια στον ευρωατλαντισμό και τον τυχοδιωκτισμό, που δεν διασφαλίζουν τίποτα για τον κόσμο της δουλειάς και την νεολαία, παρά μόνο την βαθύτερη εμπλοκή στις ιμπεριαλιστικές στρατηγικές των χωροφυλάκων του πλανήτη.

Τώρα είναι η ώρα για ένα πλατύ μέτωπο για την άμεση απεμπλοκή της χώρας από τα ΝΑΤΟϊκά σχέδια, το μπλοκάρισμα στην πράξη της Συμφωνίας και της λειτουργίας των βάσεων που τροφοδοτούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και την άμεση απόσυρση της χώρας από τις κυρώσεις ενάντια στην Ρωσία. Ο λαός της χώρας δεν έχει κανένα συμφέρον από την έκθεση στους κινδύνους των πολεμικών ανταγωνισμών, δεν έχει κανένα συμφέρον
να πεινάσει και να παγώσει στο όνομα του ΝΑΤΟ!

Όλοι και όλες στις  διαδηλώσεις την Πέμπτη 12 Μαΐου, 6.00 μμ Πλατεία Κλαυθμώνος και στη Θεσσαλονίκη 12 Μάη 6.30μμ στην Καμάρα.

Το Γραφείο Τύπου 10.5.2022