Να καταπέσουν οι σκευωρίες σε βάρος των συλληφθέντων των Σεπολίων! Στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται οι αστυνομικοί

Να καταπέσουν οι σκευωρίες σε βάρος των συλληφθέντων των Σεπολίων!

Στο εδώλιο θα έπρεπε να βρίσκονται οι αστυνομικοί

Όλοι και όλες στα Δικαστήρια Ευελπίδων 6/5, 9.00 πμ

Την Παρασκευή 6/5 ολοκληρώνεται η δίκη των 4 από τους 5 συλληφθέντες των Σεπολίων στις 17 Νοέμβρη 2020. Πρόκειται για μια σημαντική δίκη που σημαδεύτηκε από την σοκαριστική επίθεση της αστυνομίας στους διαδηλωτές και στην οικογένεια Καττή, και τις απίστευτες σκευωρίες που έστησε η αστυνομία και η ασφάλεια σε βάρος των συλληφθέντων αγωνιστών για να καλύψει τη βία και τις αυθαιρεσίες της και να διασπείρει την τρομοκρατία.

Στις 17 Νοέμβρη 2020, όταν η ΝΔ ανέστειλε το Σύνταγμα και απαγόρευσε την πορεία του Πολυτεχνείου, αγωνιστές και αγωνίστριες, οργανώσεις της αριστεράς, βγήκαν στους δρόμους ακυρώνοντας την χουντική απαγόρευση και διασφαλίζοντας το δικαίωμα στη διαδήλωση και τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η αστυνομία απάντησε με άγρια καταστολή, ξυλοδαρμούς και καταδίωξη πολιτών στους δρόμους τη Αθήνας. Στα Σεπόλια η αστυνομία προέβη σε πογκρόμ με συλλήψεις αγωνιστών και την σύλληψη νεαρού μέσα στην πολυκατοικία που μένει, τον ξυλοδαρμό της μητέρας του από τα ΜΑΤ που μεταφέρθηκε στο Ευαγγελισμό και στη συνέχεια την κακοποίηση και σύλληψη μέσα στο αστυνομικό τμήμα, όπου πήγαν για να διαμαρτυρηθούν, της αδελφής του και του πατέρα του, ο οποίος και αυτός νοσηλεύτηκε μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, καθώς και ενός γείτονα που τους συνόδευσε.

Αντί να κατηγορούνται οι αστυνομικοί για τους τραυματισμούς διαδηλωτών και την βάναυση κακοποίηση της οικογένειας έξω από το σπίτι τους, έστησαν ψεύτικα κατηγορητήρια, τα οποία όμως κατέπεσαν στο ακροατήριο, όπου αναδείχθηκε η εγκληματική δράση της αστυνομίας και οι σκευωρίες σε βάρος των συλληφθέντων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της δίκης, την αίθουσα είχαν καταλάβει ασφαλίτες και αστυνομικοί οι οποίοι προκαλούσαν τους κατηγορούμενους και τον κόσμο που βρισκόταν αλληλέγγυος στα δικαστήρια.

Να απαλλαχθούν όλοι οι κατηγορούμενοι από κάθε κατηγορία. Να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί για την καταδίωξη και βία σε βάρος των πολιτών.