Για τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία

Όλοι  γνωρίζουν ότι η στρατολόγηση των τζιχαντιστών στη Συρία, στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική ξεκίνησε, δυνάμωσε και συνεχίστηκε ως ένα μακρόχρονο σχέδιο μυστικών υπηρεσιών ιμπεριαλιστικών χωρών, με πρώτο «μαέστρο» τις ΗΠΑ. Επίσης, το Τουρκικό καθεστώς φαίνεται να έχει εξελιχθεί σε δύναμη προστασίας ακραίων ισλαμιστικών τρομοκρατικών  δυνάμεων, «θυγατρικών » της Al Qaeda, της οργάνωσης , Hay’at Tahrir al-Sham αλλά και χιλιάδων μισθοφόρων τρίτων χώρων (Ουιγούροι, Τσετσένοι, κ.λπ) στην περιοχή του Ιντλίμπ και της Λιβύης σήμερα.

Ο λαός της Συρίας δίνει μια πολύχρονη άνιση μάχη ενάντια σε δυνάμεις της Al Qaeda και σε μισθοφόρους.  Ενάντια  στην παράνομη κατοχή Συριακού εδάφους και την απαράδεκτη  και παράνομη εκμετάλλευση Συριακών πετρελαϊκών πηγών από στρατιωτικές κατοχικές αμερικανικές δυνάμεις. Ενάντια  σε τακτικές τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Το ελάχιστο που επιτάσσει η κοινή λογική, η διπλωματική στρατηγική και η φιλειρηνική πολίτικη θέτει επί τάπητος στην Ελληνική κυβέρνηση, την εκκίνηση διακρατικών σχέσεων με την Συριακή κυβέρνηση.

Εάν υπάρχει ελάχιστο ίχνος αντίληψης της σημερινής κυβέρνησης όσον αφορά στην πραγματική πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική,  έξω από το «κλουβί» της «αμερικανοκρατίας», του ΝΑΤΟ και της ΕΕ,  θα έπρεπε σε κατάλληλο χρόνο να προχωρήσει  στην άμεση  αποκατάσταση ομαλών διμερών διακρατικών σχέσεων με την κυβέρνηση της Συρίας. Άνοιγμα εκ νέου πρεσβευτικών η διπλωματικών αποστολών στη Δαμασκό και στη Αθήνα.

Πριν μας απαντήσουν οι αρμόδιες κυβερνητικές πήγες, επικαλούμενες την “κοινή Ευρωπαϊκή πολίτικη», ας αναλογιστούν τις διαχρονικές  παραβιάσεις του  διεθνούς δικαίου στην Κύπρο, την παράνομη Τούρκο – Λιβική συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο, τη διεθνή σύμβαση της θάλασσα που παραβιάζει συστηματικά το Τουρκικό καθεστώς, μεταξύ άλλων.

Η εκκωφαντική σιωπή της ΕΕ, των ΗΠΑ και του  ΝΑΤΟ στις απαράδεκτες παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών είναι επίσης γεγονός.  ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ , από κοινού υπηρέτησαν και υπηρετούν, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα, λαμβάνοντας επίσης  μια θέση στο θεωρείο των χειροκροτητών της Αμερικανοκρατείας. Εμείς αντιπροτείνουμε την ουσία του πατριωτισμού του  διεθνισμού και της ειρήνης !