Τραμπ προς Ερντογκαν : “Βρείτε τα” με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο

Για ακόμη μια φορά η έννοια «σύμμαχος», διαψεύδεται  σε όλο της το μεγαλείο, με την μεθοδική εμμονή της συστημικής εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας, που με την απόλυτη  «ομοφωνία» Μητσοτάκης και Τσίπρας ευλαβικά συνεχίζουν να  υπηρετούν με το χρεοκοπημένο δόγμα  «ανήκουμε   στη Δύση».Έτσι και χθες μετά την τηλεφωνική συνομιλία του Αμερικάνου και Τούρκου προέδρου, το διεθνές δίκαιο, που σωστά επικαλούμαστε, φαίνεται να μην συμπεριλαμβάνεται στην φρασεολογία και στις παραινέσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και κυρίαρχων αξιωματούχων της ΕΕ προς τις δυο κυβερνήσεις.

Η σημερινή κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την αξιωματική αντιπολίτευση αγνοούν την αρνητική ιστορική εμπειρία της χώρας, μάλιστα την πιο πρόσφατη, την τραγωδία της Κύπρου, όπως και τα διαχρονικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, τις περίφημες συμφωνίες του Ελσίνκι, το δίκαιο της θάλασσας, είναι ανάμεσα σε πολλές διεθνείς αποφάσεις και συνθήκες που γίνονται σεβαστές « α λα καρτ» από ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τουρκία.

Συμφέροντα, χρηματοπιστωτικοί πόλεμοι, ταξικοί  πόλεμοι ενάντια στις στρατιές των νέων ανέργων και υποαπασχολούμενων,   γεωπολιτικά παίγνια, οι νέοι δρόμοι της ενέργειας στην Μεσόγειο, η απόλυτη περιφρόνηση της συνθήκης της θάλασσας,  οι περιφερειακοί πόλεμοι και η παγκόσμια τραγωδία τον προσφύγων, οι απερίγραπτες φυσικές καταστροφές στον πλανήτη , αποτέλεσμα  του ανεξέλεγκτου υπερκέρδους  της άγριας « καπιταλιστικής ανάπτυξης», θέτουν στην πατρίδα μας,  στο λαό μας, στη νεολαία μας, στις μελλοντικές γενιές μια σειρά τεράστιων ζητημάτων, την ανάγκη διαμόρφωσης  μιας νέας πραγματικής και ουσιαστικής ατζέντας.

Οι τεράστιοι  κίνδυνοι  που περιβάλλουν τη χώρα θέτουν στα κινήματα που αγωνίζονται για την Ειρήνη, ενάντια στις αμερικανικές  και νατοϊκές βάσεις, την υποχρέωση να οργανώσουν   με ενωτική αντίληψη, την άμυνα τους , την επιθετική τους  ατζέντα, τις προτάσεις και τις λύσεις που προβάλλουν. Η αριστερά σε πολιτικό επίπεδο οφείλει επίσης να συντονίσει τις ενωτικές της απαντήσεις σε πολιτικό και κινηματικό επίπεδο.

Οι μύθοι περί συμμάχων τελείωσαν, οι παραινέσεις των ισχυρών βρίσκουν «ευήκοα ώτα» στους πρόθυμους κυβερνώντες του χθες και του σήμερα. Οι δυνάμεις της αριστεράς  σήμερα οφείλουν να απαντήσουν ενωτικά, δυναμικά δίνοντας ελπίδα και προοπτική. Εμείς θα επιμείνουμε, ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά αναγκαίος και επιβεβλημένος .