Σχόλιο του Αριστερού Ρεύματος για τη διάσκεψη του Βερολίνου

0

Η πρόσφατη διάσκεψη του Βερολίνου ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ο σημερινός  σύνθετος κόσμος δεν βασίζεται πραγματικά σε ότι έχει απομείνει από το διεθνές δίκαιο. Το δίκαιο της θάλασσας, οι διαχρονικές αποφασίσεις του ΟΗΕ για την Κύπρο, την Λιβύη , την Παλαιστίνη, το Ελσίνκι, κ.λπ. αποτελούν σήμερα για τις περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στην διάσκεψη του Βερολίνου «ενοχλητικές  αποφάσεις».

Οι μεγάλες δυνάμεις που κατέστρεψαν και ισοπέδωσαν την Λιβύη  όπως το ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και αρκετές Ευρωπαϊκές  χώρες, (μεταξύ αυτών και η Ελλάδα που διέθεσε την βάση της Σούδας για αμέτρητες βομβαρδιστικές  αποστολές) θυμίζουν το ρητό «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στο τόπο του εγκλήματος».

Οι δυο σημερινοί πολιτικοί «ανταγωνιστές» κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας επικαλούνται από κοινού τους ανύπαρκτους συμμάχους της Ελλάδας , ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε.  Η πολυπόθητη ανάγκη για μια πραγματικά πολυδιάστατη, ριζοσπαστική, ειρηνική, διεθνιστική και πατριωτική εξωτερική πολιτική παραμένει ζητούμενο.
Η δικιά μας αριστερά θα συμβάλει και  με άλλες δυνάμεις σε ένα μαζικό, ενωτικό, φιλειρηνικό αλλά και πατριωτικό κίνημα που θα υπερασπίσει τον Ελληνικό λαό, όπως πάντα έπραξε η αριστερά στον τόπο μας, γράφοντας λαμπρές σελίδες αυταπάρνησης, ανιδιοτέλειας και θυσιών.
Η ντόπια ολιγαρχία παραμένει και σήμερα αγκυλωμένη σε ρόλο κομπάρσου των πιο επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, όπως πρόσφατα ανέφερε ο πρωθυπουργός  στην επίσκεψη του στις ΗΠΑ όταν συνηγόρησε στην δολοφονία του Σουλειμανι στο Ιράν.

Ταυτόχρονα η αναθεωρητική, επεκτατική πολιτική του κ. Ερντογάν συνεχίζεται και κατά κάποιο τρόπο ενθαρρύνεται από μεγάλες δυνάμεις που επιδιώκουν την ουσιαστική επιστροφή της νεο- αποικιοκρατίας .

Μπροστά σε αυτούς τους  τεράστιους κινδύνους για τον Ελληνικό λαό, δηλώνουμε την κατηγορηματική αντίθεσή μας στην αποστολή Ελληνικών στρατευμάτων έξω από τα σύνορα της πατρίδας μας. Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ως αποστολή την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας. Ο ελληνικός λαός, τα πολύμορφα προοδευτικά, ριζοσπαστικά κινήματα της χώρας μας, εδώ και τώρα, οφείλουν να συντονίσουν τα βήματα τους το αμέσως επόμενο διάστημα, ώστε να ακουστεί η φωνή του λαού ενάντια στο ΝΑΤΟ, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την υπεράσπιση της πατρίδας μας.