Λαϊκή Ενότητα: Για την πρόσκληση του Χαφτάρ στην Ελλάδα

Η πρόσκληση του στρατηγού Χαφτάρ στην Ελλάδα αποτελεί μόνο αντιπερισπασμό και προσπάθεια εντυπωσιασμού εκ μέρους της κυβέρνησης

Η Λαϊκή Ενότητα καταγγέλλει τον εξευτελιστικό αποκλεισμό της Ελλάδας από την διάσκεψη του Βερολίνου και την προκλητική αδράνεια της Ελληνικής κυβέρνησης ως προς την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του λαού και του τόπου.

Η πρόσκληση του στρατηγού Χαφτάρ στην Αθήνα αποτελεί απλώς και μόνο έναν αντιπερισπασμό της κυβέρνησης για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις από τον αποκλεισμό της από την διάσκεψη του Βερολίνου, πολύ περισσότερο που κατά την συνάντηση ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καν στην ανάγκη απομάκρυνσης των Τουρκικών στρατευμάτων και στην κατάργηση του Τουρκολιβυκού Συμφώνου.

Ο επικοινωνιακός χαρακτήρας της επίσκεψης αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το καθεστώς Σάρατζ.

Όλες οι κινήσεις της κυβέρνησης αποδεικνύουν τα αδιέξοδα που υπάρχουν για την χώρα μας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις ίδιες ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος καταγγέλλει την αμυντική συμφωνία με τις ΗΠΑ, την οποία όμως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε συμφωνήσει και δρομολογήσει.

Απαιτείται η χάραξη και η εφαρμογή μιας ανεξάρτητης, πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και του τόπου.

Και αυτή μόνο ο λαός με τους αγώνες του μπορεί να επιβάλλει.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ