Περιοδεία και συνάντηση αντιπροσωπίας της ενωτικής πρωτοβουλίας | ΜέΡΑ25 – Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά με την ΠΟΙΕΦΣΕΚ και το ΤΕΑΥΦΕ

Αντιπροσωπεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ αποτελούμενη από τους Δημήτρη Στρατούλη, Γραμματέα της ΛΑΕ ΑΑ, Μάνια Μπαρσέφσκι, υποψήφια ευρωβουλευτή του συνδυασμού και Δημήτρη Σαντή στέλεχος του συνδυασμού περιόδευσαν στα γραφεία του αυτοδιοικούμενου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών, που συνομίλησαν με τους εργαζόμενους.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Ταμείου Ελευθέριο Ντούμα, που τους ενημέρωσε για την οικονομική κατάσταση του Ταμείου, τις μελλοντικές προβλέψεις και τις αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές στο εσωτερικό του και, κυρίως, στις σχέσεις του με το Υπουργείο Εργασίας, ώστε να υπάρξει αναβάθμιση των παροχών του προς τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του. Στη συνάντηση αυτή παραβρεθήκαν και τα μέλη του Δ.Σ. του Ταμείου Δημήτρης Τσιαπής, Καραχισαρίδης Βασίλης, Παναγιώτης Δρακόπουλος, Χρήστος Μπερνάρδος.

Εν συνεχεία συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών και Φαρμακουπαλλήλων Σωκράτη Λάμπο, που τους ενημέρωσε ότι έχει να υπογραφεί συλλογική σύμβαση στον κλάδο τους εδώ και 14 χρόνια λόγω της μνημονιακής νομοθεσίας αλλά και της άρνησης της ένωσης εργοδοτικών επιχειρήσεων τους να υπογράψουν μια ΣΣΕ που να μην καθηλώνει τους μισθούς στα επίπεδα του βασικού μισθού του ανειδίκευτου εργάτη, με αποτέλεσμα οι μισθοί να συρρικνώνονται και να λεηλατούνται από την ακρίβεια που καλπάζει.

Η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ δήλωσε σε όλες τις συναντήσεις ότι θα συνεχίσει να στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στον κλάδο των φαρμακευτικων εργασιων για λύσεις που θα διατηρούν οικονομικά εύρωστο το Ταμείο, για ουσιαστικές αυξήσεις στους συνταξιούχους και στους εργαζόμενους σε αυτό και για να μετατραπεί από αυτοδιοικούμενο σε πραγματικά αυτοδιαχειριζόμενο.

 

Το Γραφείο Τύπου 30.5.2024