Να αποσυρθεί ο νόμος της ντροπής. Όλοι στο δρόμο της ανυπακοής.

Να αποσυρθεί ο νόμος της ντροπής.
Όλοι στο δρόμο της ανυπακοής.

Μαζική και με αγωνιστικό παλμό ήταν η σημερινή συγκέντρωση και πορεία στο Σύνταγμα, ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που απαγορεύει και ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις.
Πίσω από το πανό της Επιτροπής για την Ελευθερία των Διαδηλώσεων, που ήταν στην κεφαλή της πορείας, ακολουθούσαν τα μέλη των οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητικοί σύλλογοι , συνδικαλιστικές οργανώσεις και πλήθος κόσμου.

Η σημερινή μαζική συγκέντρωση και πορεία ήταν μια πρώτη απάντηση στις δήθεν διορθωτικές κινήσεις “εκδημοκρατισμού” της κυβέρνησης στο νομοσχέδιο, που δεν αλλάζουν τον πυρήνα του νομοσχεδίου που έχει στόχο την απονέκρωση και αδυναμία άσκησης του δικαιώματος στη διαδήλωση/συγκέντρωση.

Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποσυρθεί το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο της κυβέρνησης, συνεχίζονται την Τετάρτη 08/7 στις 11.30 το πρωί στην απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Κοραή και κορυφώνονται την Πέμπτη 09/7 ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, με συγκέντρωση στις 7.00 το απόγευμα στα Προπύλαια-Κοραή και πορεία στο Σύνταγμα.

Με μεγαλύτερη μαζικότητα και αποφασιστικότητα θα αποκρούσουμε την επίθεση της κυβέρνησης στα πιο θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες μας.
Οι δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα δεν περιστέλλονται με νόμους.
Δεν θα υπακούσουμε.
Την τρομοκρατία της κυβέρνησης θα τη σπάσουμε στο δρόμο.
Το νόμο της κυβέρνησης και να ψηφιστεί θα τον ακυρώσουμε στην πράξη.

Όλοι στους δρόμους.