Η αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την διάλυση των δημοσίων υποδομών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Η αναστολή λειτουργίας του ΟΑΚΑ λόγω προβλημάτων στατικότητας στο στέγαστρο αποδεικνύει για άλλη μια φορά την διάλυση των δημοσίων υποδομών.
  • Μέτρα τώρα, πριν υπάρξουν και άλλα θύματα.

Μετά τις τεράστιες καταστροφές στη Θεσσαλία, που οφείλονται κυρίως στην έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων και οι συνέπειες τους επηρεάζουν και θα επηρεάσουν για Χρόνια ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η γνωστοποίηση του προβλήματος στατικότητας στο στέγαστρο του ΟΑΚΑ προστίθεται στην γενικότερη εικόνα διάλυσης των δημοσίων υποδομών και αποδεικνύει ότι καθημερινώς η ζωή εκατοντάδων πολιτών κρέμεται κυριολεκτικά σε μία κλωστή.

Ειδικότερα η διαπιστωμένη  επικινδυνότητα του ΟΑΚΑ αποδεικνύει και τον πρόχειρο τρόπο εκτέλεσης, παρά τα τεράστια ποσά, που έχουν διατεθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και την έλλειψη συντήρησης των Ολυμπιακών έργων.

Συγκεκριμένα:

Τα Ολυμπιακά έργα, τα οποία κόστισαν στον ελληνικό λαό πάνω από εκατό δις και συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του δημόσιου χρέους και στα μετέπειτα μνημόνια που πληρώνει με το αίμα του ο λαός, έχουν αφεθεί ασυντήρητα επί Χρόνια με συνέπεια την σταδιακή καταστροφή τους.

Οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων είναι τεράστιες αλλά κυρίως της κυβέρνησης της ΝΔ, διότι οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί για τα προβλήματα, χωρίς όμως, μέχρι τώρα, να προβούν σε οποιαδήποτε μέτρα συντήρησης και βελτίωσης. Ακόμη και σήμερα, μετά την γνωστοποίηση, οι αρμόδιοι υπουργοί αλλά και ο πρωθυπουργός προκαλούν με τις δηλώσεις τους, αρνούμενοι ουσιαστικά κάθε ευθύνη.

Και όμως πριν από λίγες ημέρες διεξήχθησαν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες στο ΟΑΚΑ με την συμμετοχή 120.000 θεατών, από τους οποίους, όπως αποδεικνύεται, τυχαίως δεν θρηνήσαμε  θύματα. Επειδή όμως δεν δεχόμαστε την λογική ότι η ζωή κινδυνεύει κάθε στιγμή  και ότι από τύχη θα συνεχίσουμε να ζούμε, απαιτούμε.

  • Άμεση λήψη μέτρων  συντήρησης και βελτίωσης του στεγάστρου και όλων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ.
  • Την έρευνα σε βάθος και την απόδοση και ποινικών ευθυνών για την έλλειψη μέτρων συντήρησης αλλά και για την διασπάθιση του δημόσιου χρήματος.

Το Γραφείο Τύπου 26.10.2023