Η Λαϊκή Ενότητα, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας- αλληλεγγύης στα θύματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Η Λαϊκή Ενότητα, καλεί στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας-αλληλεγγύης στα θύματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, Τετάρτη  3/6, ώρα 7.00΄μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία

Η δολοφονία του αφροαμερικανού G. Floyd, από λευκό αστυνομικό, πυροδότησε, όπως ήταν επόμενο, ένα μεγάλο κύμα εξέγερσης σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ, απέναντι στην αστυνομική βία, το ρατσισμό, την καταστολή, την αδικία στο σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης, αλλά και απέναντι στις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες που γεννά το καπιταλιστικό σύστημα, ιδιαίτερα στη μητρόπολή του. Ανισότητες, που έγιναν πιο εμφανείς και καταστροφικές στην περίοδο του κορονοϊού, όπου τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού πλήγηκαν περισσότερο κι έχασαν τις ζωές τους, αφού το σαθρό, εμπορευματοποιημένο, σύστημα υγείας, δεν τους περιέθαλπε, και αφού κυριάρχησε η «λογική» της λειτουργίας της οικονομίας, απέναντι στη λογική της περιφρούρησης των ανθρώπινων ζωών.

Οι περισσότεροι από 33 εκατομμύρια εργαζόμενοι που οδηγήθηκαν στην ανεργία μέσα σε μόλις επτά εβδομάδες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης λόγω του κορονοϊού, βρίσκονται αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του άγριου καπιταλισμού στις ΗΠΑ, και την αναλγησία ενός επικίνδυνου Προέδρου.

Η δολοφονία του Floyd έρχεται να προστεθεί στη λίστα των ατέλειωτων θυμάτων του ρατσισμού, της βίας και καταστολής της αμερικάνικης αστυνομίας, η οποία υποθάλπεται, διαχρονικά, από όλες τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ, γι αυτό και πυροδότησε τη δίκαιη οργή και τον αποτροπιασμό εκατομμυρίων καταπιεσμένων του καπιταλιστικού συστήματος, κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Αυτήν την πολιτική, κάνουν «εξαγωγή» οι ΗΠΑ και σε άλλες χώρες, με τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους, προκειμένου να ενισχύσουν τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα, οδηγώντας χιλιάδες αθώων πολιτών στο θάνατο και στην προσφυγιά.

Καμιά κυβέρνηση των ΗΠΑ δε μπορεί να είναι φίλη των λαών, και καμιά κυβέρνηση της χώρας μας δε νομιμοποιείται να σέρνεται στο επικίνδυνο «άρμα» της, μετατρέποντας τη χώρα μας σε  επιθετικό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ, όπως δυστυχώς συμβαίνει, διαχρονικά, μέχρι και σήμερα.

Η Λαϊκή Ενότητα, εκφράζει την αλληλεγγύη της στα θύματα του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ, καθώς και της φτώχειας και της άγριας εκμετάλλευσης. Συνεχίζει να υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, των ανέργων, των θυμάτων του ρατσισμού, και να αγωνίζεται για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς διακρίσεις και καταστολή.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

2/6/2020