Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, που δικάζονται την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 9 πμ  στο Ναύπλιο

Να αθωωθούν οι δύο αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών, που δικάζονται την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023 9 πμ  στο Ναύπλιο.

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου δικάζονται πάλι δύο αγωνιστές κατά  των πλειστηριασμών στα δικαστήρια του Ναυπλίου. Το αδίκημα τους είναι ότι διαμαρτυρήθηκαν για τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας συμπολίτη τους και εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους  σε όσους έχαναν το σπίτι τους.

Η προκλητική δίωξη τους εντάσσεται στη βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, που στηρίχθηκαν σε νόμους του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, με στόχο την τρομοκράτηση  και τιμωρία αγωνιστών, επειδή υπερασπίστηκαν την λαϊκή κατοικία, απέναντι στην πολιτική, που παραδίδει τα σπίτια φτωχών νοικοκυριών στις τράπεζες και στα funds.

To τελευταίο διάστημα μάλιστα οι συνέπειες αυτής της πολιτικής, που υπηρέτησαν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, γίνονται πιο φανερές, αφού οι εξώσεις από τα σπίτια φτωχών οφειλετών είναι πολύ συχνές. Απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική  αντιστέκονται οι αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και γι αυτόν τον λόγο διώκονται δικαστικά.

Για να τρομοκρατήσουν όσους αγωνίζονται, ποινικοποιούν  την αντίσταση και την αλληλεγγύη.

Δεν πρόκειται να το πετύχουν.

Ο  αγώνας αυτός είναι  πιο αναγκαίος από ποτέ, μετά την απελευθέρωση των πλειστηριασμών, μετά  την προκλητική απόφαση του Αρείου Πάγου, που δίνει την δυνατότητα  στους διαχειριστές των funds να προχωρούν με fast truck διαδικασίες σε πλειστηριασμούς, χωρίς να έχει  δυνατότητα άμυνας και προστασίας ο δανειολήπτης, μετά το νέο κύμα κόκκινων δανείων, εξ αιτίας της ακρίβειας και της αύξησης των επιτοκίων.

Η Λαϊκή Ενότητα – Ανυπότακτη Αριστερά , που επί χρόνια δίνει τον αγώνα με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στους πλειστηριασμούς  και εξ αιτίας των αγώνων αυτών δεκάδες μέλη της διώκονται ποινικά , θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας.

Η στέγη είναι δικαίωμα.

Απαιτούμε την αθώωση των αγωνιστών και όλων όσων διώκονται  για την υπεράσπιση  της  πρώτης κατοικίας και της λαϊκής  περιουσίας. 

         Το Γραφείο Τύπου 9.3.2023