Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΓ της ΛΑΕ – ΑΑ με μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του DFLP

Συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΓ της ΛΑΕ – ΑΑ με μέλη του ΠΓ και της ΚΕ του DFLP

Αντιπροσωπεία της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας – Ανυπότακτη Αριστερά, αποτελούμενη από τους γραμματείς της Δημήτρη Στρατούλη και Μαριάννα Τσίχλη, τον συντονιστή Στάθη Λεουτσάκο και την Μάνια Μπαρσέφσκι, συναντήθηκε με τον Abu Bashar, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP), τον οποίο συνόδευε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μιχιάρ Ικτάμι.

Οι δύο Παλαιστίνιοι σύντροφοι ευχαρίστησαν την ΛΑΕ – ΑΑ και το ελληνικό κίνημα για την έμπρακτη αλληλεγγύη του και τόνισαν ότι η αποτυχία του Ισραήλ να υλοποιήσει την «τελική λύση» που επιδίωκε στην Γάζα ήταν αποτέλεσμα αφενός της τεράστιας και ηρωικής αντίστασης του παλαιστινιακού λαού και αφετέρου των κινητοποιήσεων της διεθνούς αλληλεγγύης.

Στη συνέχεια, προχώρησαν σε εκτενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί στην Γάζα και στα κατεχόμενα εδάφη της Παλαιστίνης, μετά από δύο χρόνια επιχειρούμενης  γενοκτονίας σε βάρος του παλαιστινιακού λαού από τον σιωνιστικό στρατό κατοχής, με την άμεση στήριξη των ΗΠΑ.

Επισήμαναν ότι ο ισραηλινός στρατός παρά την προηγμένη στρατιωτική τεχνολογία και την άμεση στήριξη που του παρείχαν οι ΗΠΑ, δεν κατάφερε να καταπνίξει την αντίσταση, η οποία συνεχίζεται, ούτε κατάφερε να εκτοπίσει τον παλαιστινιακό λαό από τα εδάφη της πατρίδας του.

Αντίθετα, επήλθε σοβαρό πλήγμα στην εικόνα του δήθεν «άτρωτου» Ισραήλ, αποδεικνύοντας ότι το σιωνιστικό κράτος κατοχής δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την στήριξη των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τα δύο στελέχη του DFLP μίλησαν για τις ανάγκες ανοικοδόμησης της Γάζας  και τις προοπτικές συνέχισης του παλαιστινιακού αγώνα υπό την ηγεσία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO).

Παράλληλα, ζήτησαν από τα μέλη της ΛΑΕ – ΑΑ να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την διεθνή απομόνωση και το μποϋκοτάζ του Ισραήλ, για την εφαρμογή των αποφάσεων του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και του ΟΗΕ, καθώς και για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας για την Παλαιστίνη.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας ευχαρίστησε τον σ. Abu Bashar και τον σ. Μιχιάρ Ικτάμι για την έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση τους για τις εξελίξεις στην Παλαιστίνη, εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στον παλαιστινιακό λαό και την πάγια στήριξη της στους αγώνες της παλαιστινιακής αντίστασης, διαβεβαίωσε ότι το Παλαιστινιακό θα συνεχίσει να είναι ανάμεσα στις άμεσες προτεραιότητες της, ενώ τόνισε την πεποίθηση της ότι ο η νίκη του παλαιστινιακού λαού θα είναι νίκη όλης της ανθρωπότητας.