Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την θλίψη και την οργή της για τον θάνατο του  İBRAHİM GÖKÇEK

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την θλίψη και την οργή της για τον θάνατο του  İBRAHİM GÖKÇEK

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει  βαθύτατη οργή και θλίψη για τον θάνατο στην εντατική του κιθαρίστα του συγκροτήματος  Grup Yorum, İBRAHİM GÖKÇEK , ύστερα από απεργία πείνας 323 ημερών. Οι θάνατοι των μαρτύρων HELİN BÖLEK,  MUSTAFA KOÇAK  και İBRAHİM GÖKÇEK  χρεώνονται ως πολιτικές δολοφονίες στο καθεστώς Ερντογάν, που έχει εξαπολύσει ένα τεράστιο κύμα παράνομων φυλακίσεων, δικτατορικών διώξεων και βασανιστηρίων εναντίον όλων των πολιτικών του αντιπάλων. Από αυτές τις διώξεις δεν μπορούσε να απουσιάζει ούτε ο πολιτισμός.

Οι μάρτυρες απεργοί πείνας του συγκροτήματος Grup Yorum διεκδίκησαν το αυτονόητο: Το δικαίωμα τους να τραγουδούν και να εκφράζονται πολιτικά, ως κομμουνιστές.

Τον  İBRAHİM GÖKÇEK αποχαιρέτισε αντιπροσωπεία της ΠΓ και του ΠΣ της ΛΑ.Ε., αποτελούμενη από τον Στάθη Λεουτσάκο και την Μάνια Μπαρσέφσκι, διαμέσου της συμμετοχής της στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε η Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους  Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν,  έξω από την τουρκική πρεσβεία.

Καλή δύναμη, σύντροφοι, σας εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και στεκόμαστε στο πλευρό σας  για να μην υπάρξουν και άλλοι νεκροί από απεργίες πείνας, βασανιστήρια και διώξεις. Για να σταματήσουν οι επιθετικές στρατιωτικές επεμβάσεις και οι μαζικές δολοφονίες του καθεστώτος Ερντογάν.

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

7/5/2020