Μετά τα κουπόνια ήρθαν τα 20σάρικα….

Η κυβέρνηση στην προσπάθεια να ξεφύγει από την υποχρέωσή της να πάρει ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που σαρώνει τα λαϊκά εισοδήματα και μπροστά στις επερχόμενες εκλογές συνεχίζει την επικοινωνιακή της τακτική εξαγγέλλοντας την χορήγηση 20ρικων για τις αγορές στα Super Market μετά τις «παροχές» σε κουπόνια με την μορφή των pass και τις περιορισμένες επιδοτήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος.
Πρέπει να πούμε ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση ούτε κατ’ ελάχιστο τις τεράστιες ανατιμήσεις που έχουν γίνει στα είδη διατροφής, στα καύσιμα, αλλά και άλλα βασικά είδη πρώτης ανάγκης καθώς και σε υπηρεσίες.
Είχαμε τονίσει έγκαιρα ότι η τακτική αυτή δεν θα περιοριστεί μόνο στα pass που μέχρι τότε διανέμονταν αλλά θα επεκταθεί και σε άλλους τομείς που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης με διανομή κουπονιών για τρόφιμα. Φαίνεται ότι επιβεβαιωθήκαμε.
Η αντιμετώπιση της ακρίβειας, της ενεργειακής φτώχειας και της επισιτιστικής κρίσης είναι σίγουρο ότι δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με εικοσάρικα και κουπόνια που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Απαιτούν μια άλλη πολιτική που είναι στον αντίποδα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Αυτή η πολιτική δεν χωρά στις ανακοινώσεις Μητσοτάκη για μέτρα που θα χωρούν στον περιορισμένο δημοσιονομικό χώρο και απαιτούν την σύγκρουση με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για διατήρηση και αύξηση της κερδοφορίας του.
Μια εναλλακτική πολιτική που θα αυξάνει τους μισθούς, θα λαμβάνει μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας και τον έλεγχο των τιμών, θα στηρίζει τις κοινωνικές υπηρεσίες, θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μια πολιτική απαγκίστρωσης από τις κατευθύνσεις του ευρωαντλαντικού άξονα που είναι ο βασικός υπαίτιος για την συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων στη χώρα μας και την Ευρώπη.