Ψήφισμα 2ου Συνεδρίου Αριστερού Ρεύματος για την κατάσταση κράτους έκτακτης ανάγκης

φωτο αρχείου

Τις τελευταίες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαπολύσει τους πιο ακραίους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, κυρίως ενάντια σε νέους και νέες, με αποκορύφωμα τα τραγικά γεγονότα εισόδου των ΜΑΤ στην ΑΣΟΕΕ, αλλά και την επιβολή στρατιωτικού τύπου αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας, και όχι μόνο. Η ολοκλήρωση του εφιαλτικού της έργου έγινε με την ακραία αστυνομική αυθαρεσία που υπήρξε στην επέτειο του Πολυτεχνείου, με το τέλος της πορείας να βρίσκει διαδηλωτές και περαστικούς στο στόχαστρο της τυφλής βίας των ΜΑΤ, με βασανισμούς, αλλά και την υποτίμηση κάθε είδους ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ταυτόχρονα οι καταγγελίες για συστηματική παρακολούθηση αγωνιστών/στριών με συσκευές γεωεντοπισμού, αλλά και το αίτημα των Αστυνομικών Διευθύνσεων για τα σχέδια των κτιρίων των πανεπιστημιακών κτιρίων του Παν. Κρήτης, δείχνουν την προσπάθεια ενός συνολικού σχεδίου καταστολής και εκφοβισμού, κυρίως απέναντι στην νεολαία αλλά και σε όποιον/α αντιστέκεται.

Δε ξεχνάμε, όμως, πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα δεν έκανε για να ξηλώσει τα ακραία αυτά στοιχεία από τους κρατικούς μηχανισμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν συντηρητικό ποινικό κώδικα, που αξιοποίησε πολλάκις ενάντια σε αγωνιστές/στριες και κινήματα, στην προσπάθεια να καταστείλει όποιον/α ήταν αντίθετος/η με τις πολιτικές του επιλογές.

Από μεριάς στεκόμαστε αλληλέγγυοι, απομονώντας τα τυχοδιωτικά φαινόμενα, σε όσους υψώνουν ανάστημα ενάντια στην κρατική καταστολή, αλλά και τον φόβο που αυτή θέλει να επιβάλλει. Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και κάθε δημοκρατικό χώρο και πολίτη να δείξει την έμπρακτη συμπαράσταση του με την παρουσία του στα Δικαστήρια της Ευελπίδων στους Ζήση Ζούρλα και Ειρήνη Εμινίδου τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, θύματα της αστυνομικής βίας το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου, αλλά και σε όσους δέχτηκαν την καταστολή και τον εκφοβισμό του κράτους.

Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για το δίκαιο των αδυνάμων, των ανέργων, των εργαζόμενων και για το δικαίωμα τους να αγωνίζονται για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

Όσους στρατούς κι αν στείλουν, όσες νέες φυλακές κι αν ετοιμάζουν για ντόπιους και ξένους σε ξερονήσια, θα βρουν απέναντι τους το ποτάμι οργής του λαού, που θα συνεχίζει να παλεύει για ελευθερία, δημοκρατία και ζωή με αξιοπρέπεια.

Στο φόβο απαντάμε με συλλογικούς αγώνες!

Καμία δίωξη σε αγωνιστές!

24/11/2019