Ο Δημήτρης Στρατούλης για το νέο βιβλίο του Γιάννη Τόλιου “ελπιδοφόροι ορίζοντες”, εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ.

Δημήτρης Στρατούλης Γραμματέας ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Για το νέο βιβλίο του Γιάννη Τόλιου “ελπιδοφόροι ορίζοντες”, εκδόσεις ΑΠΑΡΣΙΣ

Ο Γιάννης με το νέο βιβλίο του αποδεικνύει παραστατικά και τεκμηριωμένα ότι όλα, όσα κάναμε στην κοινή μας αγωνιστική διαδρομή, ήταν ένας ωραίος, δίκαιος και ανιδιοτελής αγώνας, που μπορεί να φαίνεται ότι ηττήθηκε, αλλά έχει δικαιωθεί ηθικά και θα δικαιωθεί και ιστορικά, βρίσκοντας, όταν υπάρξουν οι κατάλληλες συγκυρίες, μιμητές στις νεότερες γενιές να τον συνεχίσουν και να τον ολοκληρώσουν αυτή τη φορά νικηφόρα.

Επίσης, ο Γιάννης με το βιβλίο του κρατά ζωντανή την ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, επιμένοντας ότι το παράθυρο της δημιουργικής Ουτοπίας, δηλαδή μίας κοινωνίας ισότητας – ελευθερίας – κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, βρίσκεται πάντα ανοικτό μπροστά μας. Επίσης, ότι η πορεία της ιστορίας δεν είναι προκαθορισμένη, αλλά ότι διαμορφώνεται από τη συνειδητή συλλογική δράση των ανθρώπων και ότι μπορεί στο μέλλον να ακολουθήσει τη μία ή την άλλη κατεύθυνση.

Ευχαριστούμε το Γιάννη για την καταγραφή της κοινής μας ιστορικής αγωνιστικής μας διαδρομής και σίγουρα θα διαβάσουμε και θα διαδώσουμε το νέο βιβλίο του.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ