Επιστολή της Πρεσβείας της Κουβας στην οικογένεια του Μανώλη Γλέζου

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2020

Αγαπητή Τζόρτζια:

Παρακολουθήσαμε στενά, χάρη στον κοινο φίλο μας Κώστα Ησυχο , την εξέλιξη και τον ατυχές θάνατο του Μανώλη. Λυπούμαστε βαθιά για αυτή την ανεπανόρθωτη απώλεια για εσάς, την οικογένειά σας και το παγκόσμιο επαναστατικό κίνημα.
Άνδρες σαν τον Μανώλη  είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος. Ο Martí το είπε

«Υπάρχουν άνδρες που ζουν ευτυχισμένοι ακόμα κι αν ζουν χωρίς ντροπή. Υπάρχουν άλλοι που υποφέρουν, όπως σε αγωνία, όταν βλέπουν ότι οι άντρες ζουν χωρίς ντροπή γύρω τους. Πρέπει να υπάρξει μια ορισμένη ποσότητα του κόσμου στον κόσμο, ακριβώς όπως πρέπει να υπάρχει ένα ορισμένο ποσό φωτός. Όταν υπάρχουν πολλοί άντρες χωρίς αθάνατη ψυχή , υπάρχουν πάντα άλλοι που έχουν μέσα τους τη διάθεση πολλών αντρών. Αυτοί είναι εκείνοι που επαναστατούν με τρομερή δύναμη ενάντια σε εκείνους που ληστεύουν τους λαούς απο την ελευθερία τους, η οποία είναι σαν να κλέβουν, σαν να τους ληστέυουν απο τα πιο πολύτιμα ψυχικά τους  αγαθά.

τους. Σε αυτούς τους άνδρες φτάνει ο θαυμασμός άλλων  χιλιάδων  ανθρώπων , μια ολόκληρη πόλη, χωρα , λαοί  τους συνοδεύουν . Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια πηγαίνει μαζί τους .

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιεροί. “

Ο Μανώλης  ήταν μέρος αυτού του φωτός και έφερε μέσα του τον πλούτο πολλών ανδρών και γυναικών στον αγωνα για ελευθερία και δικαιοσύνη.

Οι Κουβανοί δεν ξεχνούν τους ήρωές τους, ούτε ξεχνούν τους φίλους τους.

Θα θυμόμαστε πάντα στις καρδιές μας τη βαθιά συντροφική φιλία του Μανώλη Γλέζου με την Κούβα. Αιώνια δόξα γι ‘αυτόν.

Με όλη μας την αγάπη.

Zelmys María Domínguez Cortina
Πρέσβης της Κούβας στην Ελλάδα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ