Τα ρεσάλτα του πολέμου

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρκέστηκε στα μέτρα κατά της Ρωσίας, δεν αρκέστηκε στο να στείλει όπλα στην Ουκρανία προχώρησε και στην κατάσχεση πλοίου Ρωσικών συμφερόντων, όπως λέχθηκε αρχικά, για να αφεθεί αργότερα λόγω σύγχυσης σε ότι αφορά την ιδιοκτησία του. Στην πραγματικότητα εκτελούσε εντολές των αμερικάνων που κατάσχεσαν το Ιρανικό φορτίο πετρελαίου και τώρα η χώρα μας πληρώνει τα σπασμένα με την κατάληψη δύο ελληνικών πλοίων από Ιρανούς.

Η συνεχιζόμενη εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο και μάλιστα παρουσιαζόμενη βασιλικότερη του βασιλέως και η μετατροπή της σε εκτελεστικό βραχίονα των αμερικάνων είναι επικίνδυνη και η συνέχισή της θα έχει συνέπειες που δεν θα μπορεί να τις μαζέψει κανείς. Αυτή η  γραμμή μόνο σε απρόβλεπτες τραγωδίες μπορεί να οδηγήσει.

 Έχουν καταστήσει τη χώρα πλήρως αμερικανόδουλη και αμερικανοκίνητη αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Σήμερα ήταν η κατάληψη δύο ελληνόκτητων πλοίων με τα πληρώματά τους αύριο τί;

Η κυβέρνηση όσο και να φωνάζει δεν μπορεί να αιτιολογήσει την κατάσχεση του πλοίου και του φορτίου που ήταν η γενεσιουργός αιτία και για την συνέχεια.

Αυτό που απαιτείται είναι η πλήρης απεμπλοκή της χώρας από τις κυρώσεις ενάντια στη Ρωσία και η κυβέρνηση να σταματήσει να είναι το εκτελεστικό όργανο κάθε αμερικανικής απαίτησης.

Αυτό που έχει ανάγκη η χώρα μας είναι η εφαρμογή μιας πολυδιάστατης αντιιμπεριαλιστικής εξωτερικής πολιτικής που στο επίκεντρό της θα έχει τον τερματισμό του πολέμου, τη φιλειρηνική συνύπαρξη των Λαών, την προβολή και την υπεράσπιση των κυριαρχικών εθνικών μας δικαιωμάτων.

Η Αριστερά στο σύνολό της οφείλει να πρωτοστατήσει για τη δημιουργία ενός κινήματος που θα υπερασπίζεται τον τερματισμό του πολέμου, την ειρήνη και την εθνική κυριαρχία που βρίσκεται πλέον κάτω από τον πλήρη αμερικανικό και ΝΑΤΟικό έλεγχο.

Τέλος και σε ότι αφορά την κατάσχεση των δύο πλοίων από το Ιράν η κυβέρνηση θα πρέπει να επικεντρωθεί στον ασφαλή επαναπατρισμό των πληρωμάτων.