Βία και ασφαλίτες στα Πανεπιστήμια

Βία και ασφαλίτες στα Πανεπιστήμια

Το πραγματικό της πρόσωπο έδειξε η ΝΔ με τη δολοφονική επίθεση στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το αποτέλεσμα της επίθεσης έφερε τον τραυματισμένο φοιτητή με πρόβλημα ακοής από το ένα αυτί, με σπασμένα δόντια και με ράμματα στο κεφάλι. Πολύ σύντομα οι επιθέσεις επεκτάθηκαν σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα ο Ενιαίος Σύλλογος Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού ΑΠΘ καταγγέλλει αναβίωση του  αλήστου μνήμης «σπουδαστικού» της ασφάλειας καταγγέλλοντας την παρουσία ασφαλιτών σε συναθροίσεις μελών του αλλά και την προσπάθειά τους να μπουν σε φοιτητική καλλιτεχνική ομάδα.

Από την άλλη η μείωση των δυνάμεων της ΔΑΠ φέρνει νέες κυβερνητικές εξαγγελίες για κατάργηση των φοιτητικών παρατάξεων και τις εκλογές να γίνονται με ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι εκλογές δηλαδή να γίνονται όχι με βάση απόψεις αλλά με βάση το προσωπικό life style κάτι που ταιριάζει γάντι στους δικούς της υποψήφιους.

Το τρίπτυχο λοιπόν είναι η κατάργηση του Πανεπιστημιακού ασύλου, η αστυνομοκρατία στα Πανεπιστήμια και η με κάθε τρόπο αποπολιτικοποίηση των φοιτητικών συλλόγων με πρώτο μέτρο την κατάργηση της απλής αναλογικής.

Οι φοιτητές λοιπόν και η νεολαία για άλλη μια φορά τραβάνε μπροστά και ταυτόχρονα μπαίνουν στο στόχαστρο του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Οι κινήσεις αυτές αποδεικνύουν τον πανικό της κυβέρνησης ο οποίος είναι πλέον πασίδηλος.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση τώρα περισσότερο από ποτέ η Αριστερά στο σύνολό της, τα εργατικά συνδικάτα, όλοι οι κοινωνικοί φορείς οφείλουν να κινητοποιηθούν, να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους φοιτητές που δίνουν τη μάχη των Λαϊκών ελευθεριών και του Δημοκρατικού Δημόσιου Πανεπιστημίου, που δίνουν τη μάχη στη λυσσαλέα κυβερνητική επίθεση, που δίνουν τη μάχη για να μπει φραγμός στα σχέδια του κυβερνητικού επιτελείου για πάταξη κάθε είδους αντίδρασης.