Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας για τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών
Η κυβέρνηση γνωρίζει πια ότι δεν έχει ούτε μισό πάτημα στους νέους και τις νέες!

Η Λαϊκή Ενότητα χαιρετίζει τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες που προσήλθαν μαζικά στις κάλπες των φοιτητικών εκλογών της 18ης Μαΐου και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Η ιστορική καταβαράθρωση της κυβερνητικής νεολαίας ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι ο αναντίρρητος δείκτης ότι η νεολαία απορρίπτει πλειοψηφικά την ασύστολη επίθεση που έχει κηρύξει η ΝΔ στο πανεπιστήμιο.
Ας μην απορεί η κυβέρνηση, τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ και η κυβερνητική νεολαία για την ηχηρή αντικυβερνητική στάση των φοιτητών. 3 χρόνια πολέμου στο δημόσιο πανεπιστήμιο και το φοιτητικό κίνημα, η άθλια αυταρχική επίθεση με το νόμο Κεραμέως Χρυσοχοΐδη, τα σχέδια για πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές και πειθαρχικά, που οδήγησαν στις επαίσχυντες εικόνες στο ΑΠΘ πρόσφατα, ο κόφτης των κόπων και ονείρων των νέων που είναι η ΕΒΕ, η εγκατάλειψη και στοχοποίηση της νεολαίας από την κυβέρνηση μέσα στην πανδημία ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ!
Η αριστερά, τόσο οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και η ΠΚΣ βγήκε σημαντικά ενισχυμένη, ανοίγοντας τους δρόμους για νέους αγώνες.
Η μαζική στήριξη των φοιτητών στα σχήματα ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ είναι το αποτέλεσμα των συγκλονιστικών μετωπικών, ριζοσπαστικών αγώνων που έδωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι όλο το προηγούμενο διάστημα, αγώνων που έσπασαν πρώτοι τις χουντικές απαγορεύσεις των διαδηλώσεων και ακύρωσαν την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας τόσες φορές.
Με ακόμη μεγαλύτερες δυνάμεις η νεολαία και οι ισχυροί φοιτητικοί σύλλογοι θα δώσουν από εδώ και πέρα τη μάχη της γενιάς τους, τη μάχη της δημοκρατίας και των ελευθεριών για όλο το λαό. Αν έχει τον ελάχιστο αυτοσεβασμό η κυβέρνηση, να αποσύρει τώρα τον Νόμο- Κεραμέως Χρυσοχοΐδη και κάθε σκέψη για εγκατάσταση ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια.
Η μαζική αντικυβερνητική, αγωνιστική φωνή των φοιτητών δίνει σε όλο το κίνημα αισιοδοξία και δύναμη για το αύριο.
Με ενωτικούς και μαζικούς αγώνες, μπορούμε να νικήσουμε!