Να αθωωθούν οι αγωνιστές φοιτητές! Στο πρόσωπό τους καταδιώκουν τη νεολαία και τις δημοκρατικές ελευθερίες στη χώρα μας

  

 

  • Να αθωωθούν οι αγωνιστές φοιτητές! Στο πρόσωπό τους καταδιώκουν τη νεολαία και τις δημοκρατικές ελευθερίες στη χώρα μας
  • Ανατροπή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Τρίτη 3/5, 11.00 πμ

Δικάζονται αύριο οι φοιτητές που συνελήφθησαν στις 11 Φεβρουαρίου2021, ημέρα ψήφισης του επαίσχυντου νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη για την εκπαίδευση. Η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφιση του νόμου αυτού, παρότι απορρίφθηκε συλλήβδην από την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα, ως ένας ακραία αυταρχικός νόμος που παραπέμπει στις σκοτεινές εποχές της δικτατορίας και του σπουδαστικού της ασφάλειας.
Εισάγοντας μέτρα όπως την πανεπιστημιακή αστυνομία, πειθαρχικές διώξεις και διαγραφές φοιτητών, η κυβέρνηση θέλει να τσακίσει το φοιτητικό κίνημα, τις διεκδικήσεις της νεολαίας και την ελευθερία έκφρασης στο πανεπιστήμιο. Αλλά και συγχρόνως, αλλάζοντας το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, πετάει έξω από τα πανεπιστήμια δεκάδες χιλιάδες παιδιά.

Το μόνο όπλο που έχει η κυβέρνηση για τον απονομιμοποιημένο αυτό αυταρχικό νόμο είναι η καταστολή και η επίθεση στους φοιτητές που αγωνίζονται. Με τις γνωστές μεθόδους της, η ΕΛΑΣ για άλλη μια φορά στέλνει νέους αγωνιστές στο εδώλιο του κατηγορουμένου με κατασκευασμένα κατηγορητήρια και σκευωρίες. Θέλει στο πρόσωπό τους να τσακίσει το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας, το ζωντανό φοιτητικό κίνημα που ανοίγει δρόμους για ευρύτερες δημοκρατικές κατακτήσεις και κοινωνικούς αγώνες.

Δεν πρόκειται να καταφέρουν! Όχι μόνο η φοιτητική νεολαία δεν τρομοκρατείται, αλλά συνεχίζει τον αγώνα της ακυρώνοντας δύο φορές την εφαρμογή του μέτρου της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Στεκόμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων αγωνιστών μαζί με ολόκληρη τη νεολαία και την αλληλεγγύη της κοινωνίας. Το όραμά τους να δημιουργήσουν πανεπιστήμια – φυλακές, όπου οι εικόνες άγριας παραβίασης δικαιωμάτων, ξυλοδαρμών φοιτητών και καθηγητών, που βλέπουμε εδώ και δύο εβδομάδες στο ΑΠΘ θα είναι κανονικότητα, θα συντριβεί από το φοιτητικό κίνημα και ευρύτερο δημοκρατικό κίνημα.

Να αθωωθούν οι αγωνιστές φοιτητές! Απαλλαγή από όλες τις κατασκευασμένες κατηγορίες
Συγκέντρωση στα Δικαστήρια της Ευελπίδων Τρίτη 3/5, 11.00 πμ.

Το Γραφείο Τύπου 2.5.2022