Εκδήλωση: Η απάντηση της αριστεράς στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή (video)

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που πραγματοποίησε το Αριστερό Ρεύμα την Κυριακή 19 Γενάρη στη Στοά του βιβλίου – polis art cafe, με θέμα “η απάντηση της αριστεράς στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Μεσόγειο και τη Μ. Ανατολή”.

Η προσέλευση των σ. και φίλων έδειξε ότι ο φιλόξενος χώρος του Αρτ καφέ αποδείχθηκε πολύ μικρός και επιβεβαιώνει την ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί ουσιαστικά για το ζήτημα των γεωπολιτικών εξελίξεων, τους ανταγωνισμούς, τον κίνδυνο πολεμικής απειλής και την εμπλοκή της χώρας μας και την πρόταση της αριστεράς.

Ιδιαίτερη σημαντική η παρουσία εκπροσώπων άλλων πολιτικών οργανώσεων της αριστεράς,

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το “Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο” οι σ. Κώστας ΜΑΡΚΟΥ και Δημήτρης ΤΣΙΤΚΑΝΟΣ, από την “ΑΡΑΝ” οι σ. Χρήστος ΤΟΥΛΙΑΤΟΣ, Γιώργος ΛΙΑΓΚΟΣ και Στέφανος ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ, από την “ΑΡΑΣ” ο σ. Σωτήρης ΛΑΠΙΕΡΗΣ, από τη “ΔΕΑ” ο σ. Σωτήρης ΜΑΡΤΑΛΗΣ, από το “Δρόμο της Αριστεράς” ο σ. Κώστας ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ.

Οι ομιλητές Πέτρος ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, Κώστας ΗΣΥΧΟΣ και Νίκος ΧΟΥΝΤΗΣ, περιέγραψαν αναλυτικά το ευρύτερο γεωπολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, το ρόλο και τη στάση της ΕΕ-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, τη θέση και τις πρωτοβουλίες κοινής δράσης που πρέπει να αναλάβει η αριστερά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις παρεμβάσεις των εκπροσώπων των οργανώσεων της αριστεράς που παραβρέθηκαν και τις απαντήσεις των ομιλητών σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Από το σύνολο των ομιλητών που τοποθετήθηκαν, αναδείχθηκε η ανάγκη και η βούληση συγκρότησης ενός πλατιού χώρου διαλόγου και μετωπικής δράσης της αριστεράς, χωρίς αποκλεισμούς. Στις προκλήσεις των καιρών μας η αριστερά οφείλει και πρέπει να παρέμβει, να ενώσει το λαό σε αντιιμπεριαλιστική, αντιπολεμική, διεθνιστική, φιλειρηνική, πατριωτική κατεύθυνση.

Η εκδήλωση αυτή του “Αριστερού Ρεύματος” ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής μας, με φιλοδοξία την καλύτερη δυνατή προσέγγιση, τη διατύπωση ολοκληρωμένων προτάσεων και τη συμβολή στη συγκρότηση ενός ευρύτερου φορέα της αριστεράς που θα μπορέσει να εμπνεύσει την κοινωνία και τα λαϊκά στρώματα και θα φέρει ξανά την ελπίδα.

Η τοποθέτηση του Πέτρου Παπακωνσταντίνου

Η  τοποθέτηση του Κώστα Ήσυχου

Η Παρέμβαση του Νίκου Χουντή

Οι Παρεμβάσεις των πολιτικών οργανώσεων

Το κλείσιμο των ομιλητών της εκδήλωσης

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ