Ο ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Ο ξεσηκωμός στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο
Ο ξεσηκωμός της νεολαίας που έχει ξεσπάσει και εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει ότι η πολιτική του πολέμου και της γενοκτονίας θα βρει απέναντί της την αντίσταση των λαών!
Η σπίθα του κινήματος εξαπλώνεται στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από το Κολούμπια, έως το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από το Πρίνστον, το Μπράουν, το Γέιλ και το Μπέρκλεϊ μέχρι το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ σφίζουν από μαζικές διαμαρτυρίες και κινητοποιήσεις φοιτητών, αλλά και εκπαιδευτικών, που διαμαρτύρονται για τη στήριξη των ΗΠΑ στη γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος και την ακροδεξιά κυβέρνηση του Ισραήλ.
Παρά τη σκληρή καταστολή και τις μαζικές συλλήψεις, που φτάνουν μέχρι και τις διώξεις και τη θέση σε διαθεσιμότητα φοιτητών που συμμετέχουν σε διαμαρτυρίες, οι διαδηλωτές συνεχίζουν δυναμικά, κλονίζοντας την πολεμοχαρή στρατηγική των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ μέσα «στην κοιλιά του κτήνους».
Το κύμα διώξεων και λογοκρισίας που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ, αλλά και οι κυβερνήσεις της ΕΕ που στηρίζουν την πολεμική μηχανή του Ισραήλ σε βάρος διανοουμένων, διαδηλωτών και κάθε φωνής που μιλά για την ειρήνη, δεν πρόκειται να κάμψει το κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.
Η ζωντάνια και η αποφασιστικότητα των κινητοποιήσεων, που φέρνουν εικόνες από τον αναβρασμό στα πανεπιστήμια κατά το ιστορικό αντιπολεμικό κίνημα στις ΗΠΑ ενάντια στον πόλεμο στο Βιετνάμ, μας γεμίζουν ελπίδα και αισιοδοξία.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες με τους φοιτητές, καθηγητές και αγωνιστές που διαδηλώνουν για την ειρήνη, για να επιβληθεί η κατάπαυση πυρός, για να σταματήσει η γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης στη Γάζα.
ενωτική πρωτοβουλία
ΜέΡΑ25|Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά