Από “ήρωες” “ασήμαντα ανθρωπάκια και κάφροι” οι υγειονομικοί!

Από “ήρωες” “ασήμαντα ανθρωπάκια και κάφροι” οι υγειονομικοί.
Απαράδεκτες και αδιανόητες είναι οι επιθέσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης κατά την διάρκεια εγκαινίων στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης (σε ενοικιαζόμενο κτήριο) σε υγειονομικούς που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν και να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ε.Σ.Υ στον τόπο τους.
Συγκεκριμένα ο Γεωργιάδης αποκάλεσε τους υγειονομικούς που είχαν συγκεντρωθεί ασήμαντα ανθρωπάκια και κάφρους ενώ δεν παρέλειψε να τους κάνει και υπόδειξη να κάνουν και καμιά δουλειά. Ο Άδωνις κάνει ότι περνάει από το χέρι του και της κυβέρνησης να υποτιμηθεί περισσότερο το δημόσιο σύστημα υγείας εισάγοντας απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή και δίνοντας την δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να αξιοποιούν την υποδομή των δημόσιων νοσοκομείων. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ανάμεσα σε άλλα τις χαρακτηριστικές δηλώσεις του ότι δεν θέλει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να του πάρει την δόξα για το κλείσιμο των νοσοκομείων.
Την ίδια στιγμή έχει το θράσος να εγκαλεί τους υγειονομικούς που για να καλύψουν τις ανάγκες ενός υποστελεχωμένου Ε.Σ.Υ αναγκάζονται να πραγματοποιούν διπλά και τριπλά ωράρια και να μετακινούνται από το ένα νοσοκομείο στο άλλο εκτάκτως να “κάνουν και καμιά δουλειά”. Οι ίδιοι που ήταν “ήρωες” τον καιρό της πανδημίας που τα ιδιωτικά που ευαγγελίζονται τα είχαν βρει δύσκολα έγιναν τώρα αργόσχολοι και “κάφροι”. Έτσι οι υγειονομικοί που είχαν συγκεντρωθεί για να ζητήσουν τα αυτονόητα που κυρίως αφορούν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε εμείς και προσπαθούν να διασώσουν με κάθε τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ χαρακτηρίζονται “Ασήμαντα ανθρωπάκια“ και γίνονται αντικείμενο καταστολής από την αστυνομία που διασφάλιζε την ομαλή διεξαγωγή της φιέστας του Γεωργιάδη. Άραγε θα φροντίσει ο ίδιος για το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακτινολόγος στο συγκεκριμένο τμήμα ή απλά θα συνεχίζει να κάνει πολωτικές δηλώσεις και σόου για να χαϊδεύει κάθε φορά το ακροδεξιό ακροατήριο του.
Στηρίζουμε αδιαπραγμάτευτα τους αγώνες των υγειονομικών για την διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ, την βελτίωση των υποδομών και την κάλυψη των αναγκών του, την βελτίωση των όρων και συνθηκών εργασίας τους.