Κλιμάκιο της ΛΑΕ στη ΓΑΔΑ για την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμάκιο της ΛΑΕ στη ΓΑΔΑ για την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη

Τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της ΛΑΕ Λεουτσάκος Στάθης, Σπανού Δέσποινα, Τσίχλη Μαριάννα και το μέλος του ΠΣ Παπαδημητρίου Μάνια, παρευρεθήκαμε εδώ έξω από την ΓΑΔΑ για να καταδικάσουμε την κλήση σε απολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη, από το τμήμα «Για την Προστασία του Κράτους και του Πολιτεύματος», σήμερα Μ. Πέμπτη 16-4-2020, εν μέσω πανδημίας, για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του  κατά πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, που διεξάγονταν στο Πρωτοδικείο Αθηνών 29-11-2017.

Αποτελεί απροκάλυπτη πολιτική δίωξη εκ μέρους της κυβέρνησης, σε συνέχεια των διώξεων του ΣΥΡΙΖΑ και γίνεται με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος κατά των πλειστηριασμών.

Είναι γνωστό ότι από 1η Μαΐου 2020, καταργείται η οιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας, παρά τις συνθήκες πανδημίας, αναστολής οποιαδήποτε οικονομικής δραστηριότητας και τεράστιας μείωσης εισοδήματος για την πλειονότητα του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση, αποδεχόμενη πλήρως τις αξιώσεις των δανειστών και παρά τις μέχρι τώρα διακηρύξεις της, παρατείνει μόνο για δύο μήνες την προστασία και μόνο για όσους είναι σε αναστολή σύμβασης εργασίας, πράγμα που σημαίνει ότι οι πλειστηριασμοί θα είναι σαρωτικοί και θα οδηγήσουν σε εξώσεις από την μοναδική κατοικία τους χιλιάδες συμπολίτες μας.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στον Παναγιώτη Λαφαζάνη και δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της ενάντια στην λεηλασία της λαϊκής περιουσίας.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η δίωξη του Π. Λαφαζάνη και των άλλων αγωνιστών που διώκονται.

Να καταργηθεί άμεσα το τμήμα «Για την Προστασία του Κράτους και του Πολιτεύματος»

Η Α’ κατοικία πρέπει να προστατευτεί νομοθετικά.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη

Οι διώξεις δεν μας φοβίζουν

Ο αγώνας συνεχίζεται

Γραφείο Τύπου Λαϊκής Ενότητας

16/4/2020