Θριάσιο και οικοδομή πρωταθλητές στα ατυχήματα

Τα ατυχήματα πολλά από τα οποία και θανατηφόρα δεν έχουν τελειωμό στο χώρο της οικοδομής όπως και στο Θριάσιο.

Χθες στον Ασπρόπυργο έχασε τη ζωή του εργάτης που εργαζόταν σε εργασίες μόνωσης σε κτίριο πέφτοντας στο κενό από ύψος 12 μέτρων.

Μόλις πριν λίγες μέρες ένας ακόμη εργαζόμενος στον Ασπρόπυργο έχασε τη ζωή του σε εργοστάσιο πλαστικών ενώ άλλοι δύο τραυματίστηκαν πρόσφατα σε εργασίες επισκευής γέφυρας στον κόμβο των Μεγάρων.

Στο χώρο της οικοδομής το τελευταίο δίμηνο είχαμε ένα νεκρό  68χρονο στη Θεσσαλονίκη που έπεσε στο κενό ενώ εργαζόταν σε σκαλωσιά και ένα τραυματία στην περιοχή του Αγρινίου που έπεσε ενώ εργαζόταν σε κεραμοσκεπή

Το Υπουργείο και η επιθεώρηση εργασίας δεν μπορεί να μένουν αδιάφοροι τόσο στο Θριάσιο όσο και στο χώρο της οικοδομής όταν τα ατυχήματα είναι πλέον τόσο συχνά.

Είναι φανερό ότι η εργοδοσία λειτουργεί ανεξέλεγκτα χωρίς να τηρεί κανένα μέτρο ασφαλείας.

Η συχνότητα των ατυχημάτων στους χώρους αυτούς που παίρνει πλέον τραγικές διαστάσεις αναδεικνύουν τις ευθύνες εργοδοσίας και κυβέρνησης. Αναδεικνύουν επίσης την ανάγκη τα συνδικάτα να εντείνουν την δράση τους προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων, για την επανασύσταση και ενίσχυση των επιθεωρήσεων εργασίας και την αναμόρφωση του εργατικού δικαίου που με μνημονιακές και όχι μόνο ρυθμίσεις έχει αποσαθρωθεί