Νέος Υπερ – τειρεσίας στο σβέρκο των Λαϊκών νοικοκυριών

Ένας υπερ-τειρεσίας, ένας νέος τερατώδης μηχανισμός με την επωνυμία ανεξάρτητη αρχή πιστοληπτικής αξιολόγησης έρχεται και μπαίνει στη ζωή μας με το νομοσχέδιο που συζητείται τις μέρες αυτές στη Βουλή.

Στο νέο αυτό μηχανισμό, που θα τηρείται στην τράπεζα της Ελλάδος, θα καταγράφονται όλες οι οφειλές στο Δημόσιο, στην εφορία, στις τράπεζες, στους ΟΤΑ και στις ΔΕΚΟ.

Έτσι ο κάθε πολίτης που θα απευθυνθεί σε μια τράπεζα για δάνειο ή σε μια υπηρεσία για να πάρει ρεύμα, νερό ή τηλέφωνο εκτός από τα οικονομικά του στοιχεία (εκκαθαριστικό εφορίας ή ότι άλλο) που του ζητούν σήμερα οι εταιρείες θα του ζητούν και ένα καινούριο πιστοποιητικό που το ονόμασαν ενημέρωση πιστοληπτικής βαθμολόγησης που θα εκδίδεται από το νέο αυτό υπερ-τειρεσία.

Η προοπτική που ανοίγεται είναι όσοι δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις υποχρεώσεις προς οπουδήποτε να κινδυνεύουν όχι μόνο να μην μπορούν να πάρουν δάνειο όπως συμβαίνει σήμερα αλλά να μην έχουν καθόλου πρόσβαση σε βασικές ανάγκες όπως το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο.

Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν βασικές ανάγκες όπως η υγεία, η παιδεία, η πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο και η παροχή τους δεν μπορεί να τίθεται σε αμφισβήτηση.