Δικαίωση για το Ζακ Κωστόπουλο μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες

Φωτογραφία @politicalstencil.com

  

 

Δικαίωση για το Ζακ Κωστόπουλο μέσα από τους κοινωνικούς αγώνεςΤέσσερα χρόνια μετά την εκτέλεση του Κωστόπουλου/Zackie Oh!, ενός νέου ανθρώπου, καλλιτέχνη, ακτιβιστή, αγωνιστή ενάντια στις κοινωνικές διακρίσεις και το στίγμα, η στυγερή ρατσιστική δολοφονία του σε δημόσια θέα δεν μπορεί και δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Η χρονιά αυτή σημαδεύεται από την απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε τους δύο πολίτες που βασάνισαν και χτύπησαν το Ζακ, και αθώωσε με οριακή πλειοψηφία 4-3 τους αστυνομικούς, ενώ οι αστυνομικοί έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα σε έναν άνθρωπο ήδη άγρια χτυπημένο μετά το ομαδικό λιντσάρισμα και τον ξυλοδαρμό του.

 Είναι μια προκλητική εξέλιξη, που για άλλη μια φορά δείχνει την ασυλία που επιφυλάσσεται στο δικαστικό μηχανισμό της χώρας μας για την βία και αυθαιρεσία της αστυνομίας, ενός σώματος που βρίθει ακροδεξιών στοιχείων, που διαχέει και νομιμοποιεί τη ρατσιστική, τη σεξιστική βία, τον κανιβαλισμό και το δόγμα ότι υπάρχουν κατηγορίες πολιτών των οποίων η ζωή είναι μικρότερης αξίας από το αγαθό τη περιουσίας.

Η έξαρση της δολοφονικής αστυνομικής βίας σήμερα απέναντι σε νεολαίους, διαδηλωτές, πολίτες που απλά παρακολουθούσαν μια συναυλία στο ΑΠΘ, πρόσφυγες, δείχνει τα αποτελέσματα μιας τέτοιας συστημικής ανοχής.

Τιμούμε τη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και συνεχίζουμε ακόμη πιο αποφασιστικά τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στις διακρίσεις, τη ρατσιστική και ομοφοβική βία, την ασυλία και ατιμωρησία της αστυνομικής βίας.

 Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις, Τετάρτη 21/9, 7.00 μμ Γλάδστωνος.

Το Γραφείο Τύπου 21.9.2022