Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς

  • Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στην απεργία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και απαιτεί την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
  • Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την προσπάθεια ποινικοποίησής της

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς αντιδρούν και αγωνίζονται ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που έχει στόχο την έμμεση ιδιωτικοποίηση των εταιρειών μεταφορών του ΟΑΣΑ, της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ και την πλήρη διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων.

Η εκχώρηση σε ιδιώτες των εταιρειών μεταφορών ή τμημάτων τους θα έχει σαν συνέπεια χειρότερες υπηρεσίες για τους πολίτες και αύξηση της τιμής των εισιτηρίων αφού οι ιδιώτες λειτουργούν με μοναδικό σκοπό το κέρδος.

Άλλωστε οι πολίτες αυτής της χώρας έχουμε ζήσει τις συνέπειες της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας, των Τηλεπικοινωνιών και όλων των οργανισμών κοινής ωφέλειας τα τιμολόγια των οποίων εκτοξεύτηκαν μετά την ανάληψη των εταιρειών από ιδιώτες.

Η διάλυση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων ώστε το προσωπικό να είναι λιγότερο και κακοπληρωμένο, θα έχει σαν συνέπεια χειρότερες υπηρεσίες και ταλαιπωρία του καταναλωτικού κοινού.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων και η ικανοποίηση των αιτημάτων τους, μας αφορούν όλους.

Η Λαϊκή Ενότητα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα τους και απαιτεί από την κυβέρνηση την απόσυρση του νομοσχεδίου.

 Το Γραφείο Τύπου 21.9.2022