Να καταπέσουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστών φοιτητών που συνελήφθησαν στο ΑΠΘ

  • Να καταπέσουν οι κατασκευασμένες κατηγορίες σε βάρος των αγωνιστών φοιτητών που συνελήφθησαν στο ΑΠΘ
  • Η νεολαία δεν τρομοκρατείται!
  •  Όλοι και όλες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης Τετάρτη 21/9, 9.00

Αύριο 21/9 δικάζονται οι φοιτητές που συνελήφθησαν την Παρασκευή 16/9 στο ΑΠΘ κατά την βίαιη και απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσε η αστυνομία σε βάρος των φοιτητικών συλλόγων που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για την προσπάθεια εγκατάστασης πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι φοιτητές δέχθηκαν βίαιη επίθεση, περικυκλώθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ που έριξαν βροχή χημικών, αλλά και ξυλοκοπήθηκαν άγρια, επειδή τόλμησαν να κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Δύο φοιτητές του ΑΠΘ, συνελήφθησαν με στημένο κατηγορητήριο περί διατάραξης κοινής ειρήνης, την  ίδια ώρα που στα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί τους ξυλοκοπούν απρόκλητα, ενώ ακούγεται να δίνεται εντολή «κάντε συλλήψεις».
Μεταξύ αυτών είναι και ο Χ. Θ., φοιτητής μέλος ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου Πληροφορικής ΑΠΘ και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, ο οποίος μάλιστα είχε καταγγείλει δημόσια τον ξυλοδαρμό του από τα ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου, σε κινητοποίηση τον Μάιο στην Πρυτανεία του ΑΠΘ. Με τρόπο μαφιόζικο, η αστυνομία στοχοποιεί, χτυπά και φορτώνει ψεύτικες κατηγορίες σε αγωνιστές φοιτητές με σκοπό να κάμψει το φρόνημα της νεολαίας και να διασπείρει την τρομοκρατία.
Ήταν το πρελούδιο της πρωτοφανούς επίθεσης διάλυσης μιας συναυλίας 5000 ατόμων που εξαπέλυσε η αστυνομία την ίδια ημέρα στο ΑΠΘ με εγκληματικό τρόπο, και της άγριας επίθεσης στη διαδήλωση των φοιτητικών συλλόγων στην Αθήνα την επόμενη ημέρα που οδήγησε δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στο νοσοκομείο.
Η κυβέρνηση, έχοντας απομονωθεί πλήρως στο ζήτημα της πανεπιστημιακής αστυνομίας, κλιμακώνει τη βία και βάζει στο στόχαστρο τη νεολαία και το φοιτητικό κίνημα. Στο πρόσωπο των νέων αγωνιστών που δικάζονται διώκονται οι αγώνες της νέας γενιάς για ένα ελεύθερο, δημόσιο πανεπιστήμιο, για ζωή με προοπτική, για τα δημοκρατικά δικαιώματα όλης της κοινωνίας.
Στεκόμαστε στο πλάι των φοιτητών και απαιτούμε να αποσυρθούν όλες οι ανυπόστατες κατηγορίες.
Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, 21/9 9:00 πμ

Το Γραφείο Τύπου 21.9.2022