Φινλανδία: η «σωστή πλευρά»… φέρνει διακοπές ρεύματος και πτωχεύσεις εταιριών

Οι Φινλανδοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανών ελλείψεων τον χειμώνα, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια του ηλεκτρικού δικτύου της Φινλανδίας Fingrid, σε μία επικαιροποιημένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Η Φινλανδία εξαρτάται από τις εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών της και αντιμετωπίζει την μείωση της ικανότητας εισαγωγής ενέργειας από την Σουηδία λόγω της καθυστέρησης κατά δύο μήνες της επαναλειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα Ringhals 4.

«Ως αποτέλεσμα μεγάλης αβεβαιότητας, οι Φινλανδοί πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανών ενεργειακών ελλείψεων τον προσεχή χειμώνα».

Η εταιρεία Karhu Voima Oy, τμήμα της KSS Energia, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέβαλε αίτημα για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που κατέστησε μη επικερδή την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η Φινλανδία λοιπόν που πρόσφατα έσπευσε να προσδεθεί στο άρμα του ΝΑΤΟ και συμμετέχει στις δυτικές κυρώσεις φαίνεται ότι προτιμά τις διακοπές ρεύματος και το κλείσιμο επιχειρήσεων στο έδαφός της προκειμένου να σταθεί στη «σωστή πλευρά» της ιστορίας.

πηγή Ναυτεμπορική, Reuters

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ